Gazete Vatan Logo

Erzincan'daki törende dikkat çeken detay

Orgeneral Saldıray Berk, törenlerde yoktu

ÇANAKKALE Zaferi’nin 95’inci yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Erzincan’da yapılan törenlerde, Ergenekon silahlı terör örgütü iddianamesinde bir numaralı sanık olarak gösterilen Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk katılmadı.

Çanakkale Zaferi'nin 95'inci yıldönümü ve şehitler günü nedeniyle Erzincan’da tören düzenlendi. Törenlere, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, irtica ile mücadele eylem planını Erzincan’da uyguladığı iddiasıyla Ergenekon silahlı terör örgütünün lideri olarak gösterilen Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk katılmadı. Garnizon şehitliğindeki çelenk sunma törenlerine Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaban, 59’uncu Topçu Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özsoy hazır bulundu.

Garnizon, Deprem ve Hava şehitliklerinde yapılan törenlere yine aynı iddianamede adı geçen ve tutuksuz yargılanacak olan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan'ın ise katılması dikkat çekti.

AĞRI'DA SAYGISIZ ÖĞRENCİLERE VALİ UYARISI

Ağrı’da saat 09.30'da Erzurum Caddesi üzerinde düzenlenen törene, Vali Mehmet Çetin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, Belediye Başkanı AK Partili Hasan Arslan ile kamu kuruluşların temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Piyade Yarbay Levent Özdiller günün önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından şehitler anısına bir manga askerin yaptığı saygı atışından sonra Vali Mehmet Çetin, Tuğgeneral Turgay Bakkal, Belediye Başkanı Arslan, şehitlerin mezarlarına çiçek bıraktılar. Vali Çetin, bir grup öğrenciyi davet ederek öğrencilerin de şehitlerin mezarlarına çiçek bırakmalarını sağladı.

Öte yandan Çanakkale şehitlerini anma programı sırasında saygı duruşu yapılırken 5 öğrencinin ayağa kalkmadığını gören Vali Çetin, Özel Kalem Müdürü aracılığı ile öğrencileri yanına çağırdı. Vali Mehmet Çetin öğrencilere nasihatlarda bulundu, törenlerde saygı duruşunda bulunmaları gerektiği konusunu öğretmenlerin bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. Vali Çetin, İstiklal Marşının esas duruşta dinlenmesi gerektiğini belirterek, öğrencilere günün önemini anlattı. Selçuk İlköğretim Okulu ve Ramiz Erdem İlköğretim Okulundan oldukları belirlenen öğrenciler, Vali Çetin’den davranışları yüzünden özür dilediler.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ERZURUM’DA DA ANILDI

Erzurum’daki Şehitlikte düzenlenen törenlerde ise Vali Sebahattin Öztürk, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın ardından günün önemini belirten konuşmalar yapıldı. Törene katılanlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Haberin Devamı