Gazete Vatan Logo

Erzincan'da silahlar konuştu: 5 ölü, 2 yaralı

Erzincan'ın Tercan ilçesinde, Kaymakamlık binasında imamların aylık olağan toplantısının sürdüğü sırada toplantı salonuna dalan Müftülük personeli Fatih A., elindeki tabancayla dehşet saçtı. Gelen son bilgilere göre Erzincan'daki olayda ölü sayısı 5'e yükseldi

Erzincan'da silahlar konuştu: 5 ölü, 2 yaralı

Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde Müftülüğün aylık olağan toplantısı sırasında içeri giren müftülük çalışanı bir kişinin silahıyla rastgele ateş açması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

İZİN TARTIŞMASI SONRASI DEHŞET SAÇTI

Gelen ilk bilgilere göre müftülüğe yeni alınan hizmetli Fatih A.'nın izin talebi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sonrası toplantı salonuna dalan Fatih A. 6 kişiyi vurduktan sonra kendi kafasına ateş etti. Hastaneye kaldırılan Fatih A.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNAN 2 KİŞİ DAHA VAR

Yaşanan olayda İlçe Müftü Vekili/Vaiz E.K. ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni R.K. olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın akabinde aralarında intihar etmek isteyen F.A. da olmak üzere yaralanan beş kişi tedavileri için Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Müezzin Kayyım M.K. ve İmam H.Y.G. isimli personeller ile olayın faili F.A. kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayda toplam 5 kişi hayatını kaybetmiş olup, hayati tehlikesi bulunan 2 kişinin ise tedavileri devam ediyor.

Haberin Devamı

Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamada ise Tercan Cumhuriyet Savcılığınca olayla ilgili tahkikatın başlatıldığı, bahse konu olayın ise tüm yönleri ile araştırılmakta olduğu açıklandı. (Milliyet)

SALDIRIDAN SON ANDA KURTULDU
Erzincan'ın Tercan ilçesinde, Müftülük personeli Fatih Aslan'ın saldırısından Tercan Kaymakamlığı'nda Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında görev yapan Bekir Derebaş'ın son anda kurtulduğu ortaya çıktı.
Bekir Derebaş, "Evrak bürosunda bir arkadaş vardı, olay nasıl oldu bilmiyorum ama ben içeriye girdiğimde 3 el ateş etti. Sonra döndü bana ateş etti ve vaizin odasına gidip onu vurdu. Sonra bir kaç arkadaşımız vardı onlara ateş etti. Gerisini hatırlamıyorum. Ben son anda içeriye girdim ve canımı kurtardım" dedi.