Gazete Vatan Logo

Erzincan'da PKK saldırısı: 5 asker yaralı

Erzincan'da teröristlerin açtığı ateş sonucu komutanı vurulan mehmetçik, hastane koridorunda gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra kıstırılan teröristlerden 3'ü ölü, ikisi sağ olarak ele geçirildi.

Erzincan kent merkezine 3 kilometre uzaklıkta karayolunda önlem alan güvenlik güçleri, dur ihtarına uymayan kamyonetteki teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Açılan ilk ateş sonucu 2 astsubay ile 3 er yaralandı. Yaralı askerlerin hastaneye kaldırılmasının hemen ardından kahraman menhmetçiklerden biri gözyaşlarına hakim olamadı. Saldırıdan sonra aracı terkedip yaya olarak ağaçlıklı alana kaçan ve 10 kişi oldukları sanılan teröristlerin peşini bırakmayan diğer güvenlik görevlileri, 3 kişiyi ölü, iki kişiyi de sağ olarak ele geçirdi.

Erzincan Merkeze bağlı Kılıçkaya Köyü yakınlarında 27 plakalı bir kamyonda şüpheli kişileri gören köylüler, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri saat 22.30 sıralarında merkeze 3 kilometre uzaklıktaki Köprübaşı Mevkii'nde şüpheli aracı durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayan aracın içinde ve üstünde bulunan teröristler, av tüfeği ve otomatik silahlarla askere ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında 2 astsubay ile 3 er yaralandı. Askerlerin de ateş açması sonucu 1'i yaralı 2 terörist yakalandı. 10 terörist ise kamyonu terkederek ağaçlıklı alana yaya olarak kaçtı.

YARALILARIN DURUMLARI İYİ
Yaralılar Ercincan Devlet Hastanesi'nde kaldırılırken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede özel harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Tedvi altına alınan askerlerden 1'inin av tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralandığı bildirildi.
Saldırıdan sonra seçim bölgesi nedeniyle Erzincan'da bulunan Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Erzincan Valisi Ali Güngör, hastaneye gelerek yaralı askerlerin sağlık durumu hakkında doktorleardan bilgi aldı. Yıldırım, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve bölgede geniş çaplı operasyonun başlatıldığını bildirdi.
Erzincan Valisi Ali Güngör ise güvenlik güçlerinin dur ihtarı üzerine şüpheli kamyonun içinden ve üzerinden av tüfeği ve otomatik silahlarla ateş açıldığını bildirdi. Teröristlerden bazılarının kaçarken terkettikleri kamyonda silahlarını da bıraktıklarını belirten Vali Güler, “Ağaçlıklı alana kaçtılar. Birlikler çevreyi kuşattı.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Erzincan Valisi Ali Güngör, yaptığı açıklamada, Çağlayan Beldesi kırsalında devriye görevi yapan askerlere teröristlerce silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonun sürdüğünü söyledi.
Operasyonda 1'i yaralı 2 teröristin yakalandığını, 3 teröristin de ölü ele geçirildiğini ifade eden Vali Güngör, “Bölgede operasyonlar devam ediyor. Kaçan diğer teröristlerin yakalanması için gereken yapılacaktır” diye konuştu.
Vali Güngör, Çağlayan Beldesi kırsalında, dün gece saat 22.30 sıralarında teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan 4 askerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.



Haberin Devamı