Gazete Vatan Logo

Erzincan ve Tunceli'de çatışma

Erzincan'ın Kemah ilçesi il Tunceli'nin Nazımiye içlelerinde PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı.

Erzincan ve Tunceli'de çatışma

ERZİNCAN'DA 1 KADIN PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Erzincan'ın Kemah ilçesinde, jandarma özel harekat (JÖH) ile komando timlerinin, bir kadın teröristin ölü olarak ele geçirildiği çatışma sırasında kaçan 4 teröristi etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirdiği operasyona devam ettiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ya da yakalanması amacıyla kent genelinde başlatılan operasyon ve çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.

Bu çerçevede Erzincan İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Erzincan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ile Erzurum Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı timleri, kentin Kemah ilçesinde teröristlere yönelik arama tarama faaliyeti başlattı.

İlçenin Dereköy köyü kırsalında yürütülen çalışmalar sırasında güvenlik güçleri, gece saatlerinde 5 kişilik bir grup terörist ile karşılaştı.

"Dur" ihtarına ateşle karşılık veren teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir kadın terörist ölü olarak ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kadın teröristten elindeki kalaşnikof piyade tüfeği, telsiz ve el bombası ve çeşitli malzemeler de ele geçirildi.

Jandarma ve komando timlerinin kaçan diğer teröristleri yakalamak için başlattığı operasyon sürüyor.

TERÖRİSTLERLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA SICAK TEMAS

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında kısa süreli çatışma yaşandığı bildirildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Nazımiye ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan baz istasyonunun bulunduğu bölgeye yakın bir mevkide, terör örgütleri tarafından döşendiği değerlendirilen EYP küçükbaş hayvanların basması sonucu infilak ettiği olayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, bahse konu bölgeye olay yeri inceleme ekipleri ve bomba uzmanları sevk edilmiştir. Olay bölgesinde gerekli çalışmalarını yapan güvenlik güçlerimize terör örgütü mensuplarınca saldırı girişimi olmuş, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşanmıştır" denildi.

Terör örgütü mensuplarının ateş açtığı bölge ve tahmini kaçış güzergahlarının tank atışları ile ateş altına alındığı da belirtilen açıklamada, bölgede terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonun devam ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı