Gazete Vatan Logo

Erzin’i sel aldı 5 ölü 1 kayıp

Hatay’ın Erzin ilçesindeki selde 5 kişi ölürken, kayıp bir kişi de aranıyor. Sel sularının bastığı, sahiplerinin can verdiği evlerin dere yatağına yapıldığı anlaşıldı.

Erzin’de önceki gece başlayan sağanak yağışın ardından sabaha karşı Amanos Dağları’ndan gelen sel, ilçede birçok mahallede su baskınlarına neden oldu. 40 bin nüfuslu ilçenin özellikle Ilıca bölgesinde etkili olan sel suları, köprüleri yıkıp ağaçları kökünden söktü. Pansiyon, lojman ve evlerin birinci katları sular altında kaldı. Cadde ve sokaklardaki otomobil, minibüs gibi birçok araç ile ev ve işyerlerindeki eşya sel sularına kapılıp sürüklendi.

Olayın ardından Erzin’e Hatay ve Adana’dan AFAD ekipleri ile su altı arama polislerinin yanı sıra jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, akşam saatlerine kadar 4 cesede ulaştı. Bu kişilerden 3’ünün 59 yaşındaki Osman Başaran, 46 yaşındaki Bayram Aydıngöli, eşi 42 yaşındaki Serap Aydıngöli olduğu saptandı. Cesedi bulunan kadının da Osman Başaran’ın eşi 48 yaşındaki Zahide Başaran olabileceği, henüz kesin teşhisin yapılamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Arama kurtarma ekipleri sel sularına kapılan 50 yaşındaki Zeki Duran’ı buldu, bir kişiyi daha arıyor.

Sel felaketinde hayatını kaybedenlerden Osman Başaran’ın Ilıca’da market ve pansiyon işlettiği, otomobilini kenara çekmek için aşağıya indiği sırada eşi Zahide Başaran ile birlikte sel sularına kapıldığı belirtildi.

Serap Aydıngöli’nin ise eşi Bayram Aydıngöli ile birlikte Osmaniye’de oturduğu ve yaz aylarında Ilıca’ya gelip çay ve gözleme sattığı bildirildi.

Felaketi yaşayanlar ise, facianın evlerin dere yatağına yapılmasından kaynaklandığını belirterek, “Sular gece saat 01.00 gibi tsunami gibi aniden geldi. Evlerin birinci katları suyla doldu” diye konuştular.

Karadeniz Mine’yi yuttu
Rize’nin Fındıklı ilçesinde önceki sabah deniz kıyısındaki bahçesine giden ve en son dalgaların kıyıya getirdiği odunları toplarken görülen Mine Sağlam’ı (59) arama çalışmaları devam ediyor. Deniz Polisi, Sahil Güvenlik ve AKUT ekipleri, dalgalara kapıldığından endişe edilen Sağlam’ı, dalgaların şiddetini sürdürmesi nedeniyle deniz kıyısında arıyor. Vatandaşların da destek verdiği arama çalışmaları sürerken sahile gelen Sağlam’ın kızı Arzu Sağlam, arama çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, kayıp Sağlam’a henüz ulaşılamadığını belirterek, arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı