Gazete Vatan Logo

Erzakları da temizlendi

Daha kış gelmeden çökertilen PKK’nın sözde Karadeniz Açılımı’ndan kalan erzak depoları da yerle bir edildi

Erzakları da temizlendi

Ordu’nun Mesudiye ilçesi Topçam Bölgesi’nde 31 Temmuz 2016’da 3 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı eylemi gerçekleştirip kaçan 6 kişilik PKK’lı terörist grubu, 30 Eylül 2016’da düzenlenen operasyonla Mesudiye-Koyulhisar sınır bölgesinde etkisiz hale getirilmişti. Güvenlik güçleri tarafından teröristlerin kimlik tespiti yapılırken, karıştıkları eylemler de tek tek ortaya çıkarıldı.

Kış üstlenmesi

Jandarma komandolar ve özel harekat polisleri, -15 derece soğukta kara rağmen aralıksız arazi arama tarama faaliyeti gerçekleştirirken, PKK’ya ait ele geçirilen 5 depoyu da imha etti. Depoda bulunan erzakların geçen yıl Ordu kırsalında etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristlerin Gölköy ve Mesudiye yaylalarında 20’den fazla evden çaldığı, ormanlık alanda depo ve sığınaklara saklayıp kış üstlenmesi için hazırlık yaptığı ortaya çıktı.

Açılamadan kapandı

Öldürülen 6 PKK’lı terörist arasında yer alan ‘Mazlum Volkan’ kod adlı Yakup Tokay’ın PKK’nın sözde ‘Karadeniz Açılım Grubu’ lideri olduğu belirlendi. 12 kişilik gruptan sadece 3’ü kaçabildi. Bu karedeki teröristlerin neredeyse hepsi öldürüldü.

Haberin Devamı