Gazete Vatan Logo

Eryılmaz: Ses benim ama kaset montajlı

CHP’Lİ Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, kendisine ait olduğu ileri sürülen ses kaydıyla ilgili VATAN’ın sorularını yanıtladı. Eryılmaz “Evet kasetteki ses bana ait. 4 yıl önceki bir olay. İlk başkan seçildiğimde kaydedilmiş. RTÜK’e başvurduk, kaseti istedik. AKP kendisinden olmayan bütün belediye başkanlarını dinlettiği gibi beni de dinletmiş olabilir” dedi.

Kasetin “montajlı” olduğu için sözlerinin farklı algılandığını belirten Eryılmaz, “Tam bir komedi. İncelemeden montaj yapmışlar. İnceleselerdi benim Tavacı Recep’in yerini yıktırdığımı bilir, ondan rüşvet almayacağımı akıl ederlerdi” dedi.

LAPTOPLAR ZİMMETLİ

Eryılmaz, rüşvet olarak verildiği iddia ediler laptoplarla ilgili şunları söyledi: “Belediye Satın Alma Müdürlüğü’nce 24 Ocak 2005 tarih ve 180365 sayılı kararı ile satın alınıp, demirbaş kaydı yapılan ve tek tek meclis üyelerine zimmetlenen diz üstü bilgisayarlar, akla ziyan bir biçimde ’rüşvet’ diye piyasaya sürülüyor. Bunu söyleyenlerin aklına şaşarım, alnını karışlarım.”

RÜŞVET ALSAM LOKANTAYI YIKMAM

Eryılmaz şöyle devam etti: “Her yeri eklemelerle dopdolu ses kaydında, Tavacı Recep Usta adlı birisinden 150 bin dolar alındığına dair gülünç ve saçma bir iddia var. Biz Tavacı Recep’i yasa dışı olarak işgal ettiği yerlerden söküp çıkardık. Rüşvet alsam lokantayı yıkmam.”

NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR

Eryılmaz “Dün Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin ikinci adamı Dengir Mir Mehmet Fırat’ı tüm Türkiye’nin gözü önünde rezil etti. Bunu hazmedemediler. Şaban Dişli ve Deniz Feneri olayları ortada. AKP’nin her yerinden pislik akıyor. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Amaç gözleri AKP’nin üzerinden CHP’ye çevirmekten ibarettir” dedi.

Haberin Devamı