Gazete Vatan Logo

Eryap Liderliğe Yürüyor

Türkiye’de inşaat alanında özellikle yalıtım sektöründe lider markaların üreticisi olan Eryap, 10. yaşını yaklaşık 50 kat büyüme ile taçlandırdı.

Gaziantep, İstanbul ve Sakarya’da toplam 150 bin metrekareyi aşan modern ve son teknoloji ile donatılmış tesislerinde üretim faaliyetlerine devam eden Eryap, istihdam ettiği 350 personeli, yüksek üretim kapasitesi ve gerçekleştirdiği ciro ile sektör liderliğine emin adımlarla yürüyor.

Yarım asırlık sanayici kimliği ve yapı sektöründeki 10 yıllık üretim tecrübesiyle yalıtım, polimer dış cephe kaplama ve kapı-pencere ihtiyacını karşılayan Eryap, 2012 yılında da öncü ve yenilikçi markaları ile hızla büyümesini sürdürüyor.

Eryap CEO’su Emrullah Eruslu, Eryap’ın 10. yılı dolayısıyla düzenlenen basın yemeğinde, şirketin kuruluş hikayesi, yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı. Eruslu, yarım asırlık sanayici kimliği ile 2002 yılında başladıkları üretim çalışmalarını, bugün yalıtım, polimer dış cephe kaplama ve kapı-pencere üretiminde öncü ve yenilikçi markaları ile zirveye taşıdıklarını söyledi.

İlk 5 yılda 130 milyon TL yatırım

50.000 m2 alanda 2001 yılında Gaziantep’te kurdukları tesislerinde, sektörün ilk polimer dış cephe kaplaması üretimini gerçekleştirerek Türkiye’nin jenerik markası olan American Siding’i kazandırdıklarını anlatan Eruslu hızlı büyüme süreçlerini şöyle anlattı: “2001 yılında kurulan Gaziantep fabrikamızın ardından Silivri’de kurulan tesisimizde ilk olarak 2005 yılında Bonuspan markalı XPS ısı yalıtım levhası, 2007 yılının son çeyreğinde ise Focus Membran markalı bitümlü su yalıtım örtülerinin üretimine başladık. 2011 yılına kadar yapılan ek yatırımlarla birlikte sırasıyla Bonusmax, Winer ve Focus Shingle markalı ürünlerimizi iç pazarın hizmetine sunarken toplamda 130milyonTL’lik yatırım gerçekleştirdik.

American Siding, Bonuspan, Focus Membran, Bonusmax, Winer ve Focus Shingle gibi lider markaları Türkiye pazarına kazandıran Eryap, yeni ürünü Wooler ile sektördeki öncülüğünü ve yalıtımdaki iddiasını bir adım öteye taşımıştır.
120 milyon TL yeni yatırım

Bu hızlı büyümemizi, fizibilite ve kurulum çalışmaları 5 Avrupa ülkesinden alanında uzman 9 farklı firma ile yürütülen çalışmalarla şekillendirdiğimiz Sakarya, Hendek’te 60.000m2’lik alan kurduğumuz Eryap taş yünü tesisi ile daha da ileriye taşıyoruz. Toplam 120Milyon TL yeni yatırım ile gerçekleştireceğimiz Eryap taş yünü tesisinin ilk bölümü 2012 yılı Mart ayında devreye alınmıştır. Sakarya, Hendek’te 60.000m2’lik alana yerleşik tesisin altyapı ve kurulu kapasitesi 120.000 ton/yıl olarak projelendirilmiş; ilk yıl üretim kapasitesinin 40.000 ton’a ulaşması hedeflenmiştir.”

Eruslu yeni yatırımla üretimine başlanan Wooler marka taş yünü hakkında da şu bilgileri verdi: “Konutlar, sanayi tesisleri ve gemi inşası gibi farklı sektörlerde; çatı, dış cephe, yüzer döşemeler, ara bölme duvarlar; kazan ve tesisatlar olmak üzere birçok farklı alanda ve sektörde tercih edilen Wooler taş yünü, yapıları bina ömrünce bir zırh gibi korumaktadır. İleri teknolojideki üretim prosesi sayesinde Wooler daha düşük enerji ile üretilebilirken, mükemmel ısı yalıtım değeri ve zengin ürün çeşitliliği ile yüksek kalitede ürün elde edilmesine olanak sunmakta, rakiplerinden ayrışarak “Yeni Nesil Taş Yünü” söylemini hak etmektedir. Öte yandan yatırım tutarı ve üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük taş yünü tesisi olarak yerini almıştır.

Eruslu sektörde ilklere imza atan markalarını da şöyle anlattı:

“American Siding ile 10 yıl içerisinde 30 bin yapı estetik açıdan güzelleştirilirken enerji verimli yapılar haline gelmeleri sağlanmıştır.
Bonuspan ısı yalıtım levhaları ile 7 yıl içerisinde yapılan ısı yalıtım uygulamaları sonucunda yaklaşık 400milyonTL mertebesinde enerji tasarrufu sağlanırken hane ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlanmıştır.
Focus Membran su yalıtım örtüleri ile 5 yıl içerisinde 35 bin bina depreme dayanıklı hale getirilmiş ve bu sayede 1milyon kişinin daha güvenilir yapılarda yaşamını sürdürmesi sağlanmıştır.”

Eruslu sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 yılına kadar 2,500.000 m3’lük üretim kapasitesiyle ısı yalıtım pazarının %20’sine sahip olacak Eryap, Türk Yapı Sektörün önemli bir oyuncusu olmasının yanı sıra özellikle American Siding ve Winer markaları sayesinde çevre ülkelerde marka bilinirliği ve pazar payı ile ihracatta gurur kaynağı olacaktır. 2015 yılında 500 milyon TL ciroya ulaşırken 750 kişilik istihdam ile Türkiye’nin ilk 300 sanayi kuruluşu arasında yer almak Eryap olarak temel hedefimizdir.”

Eruslu sözlerine şöyle tamamladı: ”Yer kürede mevcut durumun sürdürülebilir olmadığı ve insanlık olarak hızla bir felakete doğru sürüklendiğimizi gösteren birçok veri bulunmaktadır. Eryap, gelecek kuşakların gereksinimlerine cevap verme yeteneğini tehlikeye atmadan, günlük ihtiyaçlarımızı temin etmek amacıyla faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde “ürün-hizmet-yaşam döngüsü” sorumluluğunu taşıyor. Sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda doğaya dost, çevresel risk faktörlerini izleyen Eryap, istihdamı artırmak ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak için, kaliteli mal ve hizmetler üreterek pazarın etkin ve belirleyici oyuncularından biri olmayı sürdürecektir.”

Haberin Devamı