Gazete Vatan Logo

Bir üniversitede daha deprem! Gözaltılar var

Kayseri'den son dakika haberi geldi. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 14 akademisyen gözaltına alındı. Daha önceden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İTÜ Üniversitesi'nde de Bylock operasyonu yapılmıştı. Birçok akademisyen tutuklanırken bir kısmı hala gözaltında. Üniversitelerden son dakika haberleri geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz...

Bir üniversitede daha deprem! Gözaltılar var

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) haklarında idari soruşturma açılan 17 akademisyenin örgütün şifreli iletişim programı "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

Bunun üzerine haklarında gözaltı kararı verilen akademisyenlerden M.N.İ, O.K, E.A, Ö.C, M.G, B.Ö, İ.H.T, A.E, A.A, T.G, A.S, H.D, D.A. ve V.B, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan G.Ö, S.Ş. ve S.A'nın yakalanması için çalışma başlatıldı.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ OPERASYONU

11 Kasım'da, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Marmara Üniversitesi yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütün gizli iletişim ağı olan ByLock’u kullandığı belirlenen 2’si kadın 14 akademisyeni gözaltına almıştı. 14 akademisyen daha sonra tutuklandı.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ OPERASYONU

14 Ocak'ta Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirmişti. Operasyon kapsamında ByLock kullandıkları iddia edilen İlahiyat Fakültesi'nden Yrd.Doç. Yakup K., Hukuk Fakültesi'nden Yrd.Doç. Ali E. ve Tıp Fakültesi'ndeni Uzm.Dr. Coşkun K. gözaltına alındı.

İTÜ'DEKİ BYLOCK OPERASYONU

İstanbul polisinin geçen hafta yaptığı, FETÖ'nün İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 33 şüpheliden 22'si tutuklandı. Şüphelilerin akademik kariyer sürecinin de mercek altına alınacağı öğrenildi.

Haberin Devamı