Gazete Vatan Logo

Ertem: TCMB, kurdaki oynaklığı indirmeye çalışıyor

Merkez Bankası'nın faiz adımını değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "TCMB, kurdaki oynaklığı en aşağıya indirmeye çalışıyor" dedi.

Ertem: TCMB, kurdaki oynaklığı indirmeye çalışıyor

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'de katıldığı canlı yayında Merkez Bankası'nın faiz kararını ve gündemdeki diğer ekonomik konuları değerlendirdi.

"Fed'in kararı TCMB'nin kararında çok belirleyici olmadı ama elini rahatlattı" diyen Ertem, "GLP bir para politikası aracıdır ve bunu kullanıyor, TCMB'nin kendi inisiyatifindedir. Merkez Bankası kurdaki oynaklığı en aşağıya indirmeye çalışıyor. Merkez Bankası'nın attığı adımların ne kadar yerinde olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ertem, "2018'de istikrarlı büyümeyi yakalarız. İşsizlikteki katılığı aşağı indirmemiz için para politikası ile maliye politikasının uyumlu olması gerekiyor, şu anda uyumlu gidiyor. Kredi Garanti Fonu nisan ayı itibariyle 100 milyar TL'ye ulaşmış olacak" değerlendirmelerini yaptı.

Sermaye girişleri rekor seviyede olacak

Cemil Ertem, yatırımların ihracat potansiyeli olan sektörlere yapılacağını belirtti ve ekledi: "Türkiye'ye sermaye ve fon girişleri var, önümüzdeki dönemde rekor seviyelerde olacağını düşünüyorum"

Haberin Devamı