Gazete Vatan Logo

Erol Bilecek kimdir?

TÜSİAD Başkanı seçimleri sona erdi. 18. Dönemde TÜSİAD'ın başkanı olarak Erol Bilecik seçildi. Erol Bilecik'in yeni TÜSİAD başkanı olmasıyla gündemde çok konuşulan isim haline geldi. Peki Erol Bilecik kimdir? İşte tüm ayrıntılar...

Erol Bilecek kimdir?

TÜSİAD'ın yönetim kurulu başkanlığından ayrılan Cansen Başaran Symes, yerini Erol Bilecik'e bıraktı. TÜSİAD'ın 47. Genel Kurulu'nda 146 oyun 144'ünü alan Erol Bilecik TÜSİAD başkanlığı görevini üstlendi. Oldukça merak edilen Erol Bilecik hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor.

EROL BİLECİK KİMDİR?

26 Kasım 1962 tarihinde Antakya Hatay'da doğan Erol Bilecik, ilköğretim ve lise eğitimini de burada tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazanarak İstanbul’a gelen Bilecik, 1987 yılında mezun oldu. İş hayatına Nixdorf Computer firmasında başlayan Bilecik, burada 2 sene boyunca sistem analisti olarak görev aldı. Sonrasında İTÜ’lü üç biilgisayar ve 1 makine mühendisi arkadaşıyla birlikte iş fikrini Index markası ile hayata geçirdi.

1989'a gelindiğinde Index Bilgisayar’ın kurucu ortaklarından biri olarak şirketin genel müdürlüğünü yapan Bilecik, aynı zamanda Index Grup bünyesindeki Index Bilgisayar, Despec, Datagate,

Neteks, Homend, Artım ve Teklos'un CEO'su ve yönetim kurulu başkanlığını da yapıyor. Bilecik; 2001-2004 yılları arasında, Türk bilgisayar sektöründeki en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD), 2011-2014 yılları arasında İTÜ Mezunlar Konseyi ve İTÜ Mezunları Derneği Başkanlıklarını da yaptı. 2016'da ise Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 1907 Fenerbahçe Derneği ve TÜSİAD'ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına başladı ve hala görev almaya devam ediyor.

Haberin Devamı