Gazete Vatan Logo

Ermenistan Azerbaycan'a saldırdı! Türkiye'den art arda tepkiler...

Ermeni güçleri Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açmasına Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ediyor.

Ermenistan Azerbaycan'a saldırdı! Türkiye'den art arda tepkiler...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu. Kalın, şunları kaydetti: "Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye'nin tam desteğine sahiptir."
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ERMENİ SALDIRISINI KINIYORUZ
Dışişleri Bakanlığı, "Sivil kayıplara yol açan Ermeni saldırısını kınıyoruz. Ermenistan bölgede barış ve istikrarın önündeki engel" açıklamasını yaptı.
'ERMENİSTAN BİR TERÖR DEVLETİDİR'
TBMM Başkanı Şentop: "Ermenistan, sadece Azerbaycan'a karşı bir tehdit değil, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir terör devletidir."

Haberin Devamı

ÖMER ÇELİK: İNSANLIK SUÇU İŞLİYORLAR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Ermenistan’ın hain saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan bir kere daha hukuk tanımaz bir provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan’a bağlı katliam şebekeleri bu saldırılarla insanlık suçu işliyor Ermenistan’a karşı uluslararası toplum sesini yükseltmelidir.
Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır... Ermenistan ateşle oynuyor ve bölge barışını tehdit ediyor. Bu saldırılar Ermenistan’ın uluslararası hukuku tanımadığını bir kere daha gösterdi. Uluslararası toplum Ermenistan’ı mahkum etmelidir.
Türkiye bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edecektir. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Haberin Devamı