Gazete Vatan Logo

Erken seçim, koalisyon risk değil, yeni marka getireceğiz

Sea Life ile Türkiye’ye giren Merlin, ikinci markası Legoland Discovery Centre’yi 30 Temmuz’da açıyor. Sırada Madam Tussauds var. James Burleigh, “Erken seçim veya koalisyon bizim için risk taşımıyor. Türkiye’ye güveniyoruz, diğer markalarımız için potansiyeli değerlendireceğiz” dedi

Erken seçim, koalisyon risk değil, yeni marka getireceğiz

London Eye, Madame Tussauds, Legoland ve dünyanın en büyük akvaryum markası Sea Life’ı işleten Merlin Entertainment Group, Türkiye’deki yatırımlarını artırıyor. Önce Forum İstanbul’daki akvaryum Turkuazoo’yu alan ve buraya 30 milyon TL yatırım yapan Merlin, bir diğer markası Legoland Discovery Centre’ı da İstanbul’a getirdi. Merlin, diğer markalarını da Türkiye’ye getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. En yakın aday ise Madame Tussauds olacak.

Türkiye’ye güveniyoruz

Merlin Entertainments Group Yeni Açılışlar Sorumlu Direktörü James Burleigh ile Legoland’i ve Türkiye ile ilgili planlarını konuştuk. Siyasi belirsizliklere rağmen Türkiye’ye güvendiklerini ve uzun vadeli baktıklarını belirten James Burleigh, sözlerini şöyle sürdürdü:

Potansiyel var

“Türkiye pek çok siyasi krizle mücadele etti. Dolayısıyla koalisyon görüşmeleri ya da erken seçim bizim için risk taşımıyor. Her ülkede siyasi dalgalanmalar oluyor. Legoland Discovery Centre’ı 30 Temmuz’da açıyoruz. İlerleyen dönemde Midway Attractions olarak tanımladığımız kategorimiz içerisinde yer alan diğer markalarımız Madame Tussauds, The Eye Brand (London Eye, Sydney Tower Age, Orlando Eye gibi) ve Dungeons’ı da Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Türkiye özellikle yeni doğan ve genç nüfus açısından aileyle birlikte eğlence pazarının çok hızlı büyüdüğü bir ülke. Potansiyeli değerlendireceğiz.”

Haberin Devamı

Çocuğu olmayanlar da ayda bir yararlanacak

Legoland Discovery Centre Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner de 30 Temmuz’da kapılarını açacak olan deneyim merkezinin Doğu Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk Legoland Discovery Center’ı olacağını söyledi. Suner, “Merkezimiz, 3 bin metrekare alanda 2 milyon Lego parçası ile hizmet verecek. 40 milyon lira yatırımla hayata geçirilen merkezde ebeveynler olabildiğince çocuklarla vakit geçirebilsinler diye uğraştık” dedi. Suner, yetişkinler için ayda bir kez özel Lego geceleri düzenleyeceklerin, yıl sonuna kadar 200 bin ziyaretçi hedeflediklerini kaydetti. Legoland Discovery Centre Pazarlama Müdürü Aydan Alboğa Uslu ise “Merkezde ilk konsept Lego mağazası da açacağız. Çocukların 30, yetişkinlerin ise 37.5 TL giriş ücreti ile giriş yapabileceği merkezde yıllık üyelik çocuklar için 80, yetişkinler için 95 TL. İnternetten bilet satışlarında yüzde 10 indirim uygulanacak”dedi.

Haberin Devamı

Madame Tussauds için İstanbul’da uygun yer aranıyor

ULUSLARARASI Eğlence Parkları ve Gözde Mekanlar Birliği (IAAPA) 1918 yılında ABD’de kurulan ve Disney’den Merlin’e, Universal’den Europark’a dünya genelinde 2 trilyon dolara yaklaşan eğlence sektörünün en büyük markalarının üye olduğu bir birlik. Birliğin Bahar Forumu bu yıl İstanbul’da yapıldı. Vialand’in ev sahipliği yaptığı foruma 24 ülkeden 120’nin üzerinde eğlence devinin yöneticisi geldi. Disney, Universal, Europark ve Merlin yöneticilerinin de katıldığı forumda yabancılar ağırlıklı olarak genç nüfusa sahip Türkiye’deki potansiyeli değerlendirmenin yollarını aradı.

Ortak almayı düşünmüyor

Bu konuda en fazla araştırmayı ise Merlin yaptı. Merlin’in Bahar Forumu’nda Madam Tussauds markası için zemin yokladığı, hatta ortak aradığı konuşuldu. Bu iddiaları James Burleigh’ye sorduk. Madame Tussauds’yu turistlere hitap edecek bir alanda açmak istediklerini dile getiren Burleigh, Legoland Discovery Centre’ın göreceği ilgiye göre Madam Tussauds’yu İstanbul’da ne zaman açacaklarına karar vereceklerini vurguladı. Burleigh; ortak aramadıklarını, bu yatırımı da kendilerinin yapacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Lego ile İstanbul’u yaptılar

LEGOLAND Discovery Centre İstanbul, 3-10 yaş arası çocuklara ve ailelerine yaratıcılık, renk ve eğlence dolu bir dünya sunacak. Merkezin sürprizlerinden biri 360 saatlik bir çalışmayla tam 50 bin 547 Lego parçasından yapılan 288 kiloluk dev zürafa Zarife oldu. Zarife, 6.2 metre boyunda. Discovery Centre İstanbul’da heyecanlı 2 Lego ride’ı, 4 boyutlu sinema, Lego parçalarının yapım sırrının anlatıldığı Fabrika Turu, atölye çalışmaları, temalı oyun alanları, doğum günleri ve kutlamalar için özel parti odaları ve İstanbul’un ve dünyanın önemli simgelerinin inşa edildiği Lego Miniland alanı ziyaretçileriyle buluşacak.

Haberin Devamı

Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Boğaziçi Köprüsü, Galata Kulesi, Kız Kulesi gibi İstanbul’un sembol yapıları ve dünyaca ünlü Tac Mahal, Eyfel Kulesi, Big Ben, Kolezyum, Özgürlük Heykeli, Mısır Piramitleri gibi dünyanın en önemli yapıları Miniland’de sergilenecek.