Gazete Vatan Logo

Erken seçim kararına iş dünyasından ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını açıklamasının ardından iş dünyasından ilk tepki geldi. İstanbul Ticaret Odası erken seçimin en çok reel sektöre yarayacağına vurgu yaparken, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ise erken seçim kararını yerinde bulduklarını ifade etti.

Erken seçim kararına iş dünyasından ilk yorum

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı erken seçim kararını değerlendirdi.

BÜYÜMEYE DESTEK OLACAK

Avdagiç, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile birlikte perçinlenecek siyasi istikrarın, ekonomideki uyum ve büyümeye destek olacağını vurguladı.

Şekib Avdagiç, şunları kaydetti:

"Hep söylüyoruz Türkiye'nin bekleyecek bir saati bile yok. Dünyanın bu konjonktüründe iş dünyası olarak ihtiyacımız olan tek şey siyasi istikrarın sürmesidir. Hele ki Suriye ve Irak ile ilgili gelişmeler sürerken, dünyanın iki dev kutbu arasında gerginlik tırmanırken kararları hızlı almalıyız. Ekonomide kur üzerinden yapılan atak ve reel sektörün taşıdığı riskler açısından Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne beklemeden, bir an önce geçmesi zorunluluktur. Önümüzü daha net görebilmek için de uluslararası çevrelerin kur manipülasyonlarına hak ettikleri cevabı daha güçlü verebilmek için de buna ihtiyaç vardır."

ASKON: YERİNDE BİR KARAR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur ise, erken seçim kararının yerinde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin öncelikleri bakımından bir an önce seçim konusu gündemden kalkmalıdır." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Cesur, Türkiye'nin öncelikleri bakımından biran önce seçim konusunun gündemden kalkması gerektiğini bildirdi.

Cesur, "Türkiye'nin öncelikleri çok farklı. İç ve dış gelişmeler her gün farklı bir dinamikle hareket ederken, Türkiye'nin gündeminde uzun bir seçim süreci yer almamalı. Ekonomi belirsizlikleri asla sevmez. Bu kararla bu belirsizlik yükü ortadan kalkacak. 24 Haziran tarihi yerinde bir karar olmuştur." ifadelerini kullandı.