Gazete Vatan Logo

Erken seçim çağrısı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a erken yerel seçim çağrısı yaptı: “17 ay beklemeyelim, seçimleri erkene alalım. El mi yaman bey mi yaman çıksın ortaya”

Erken seçim çağrısı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının istifa süreci ile ilgili olarak sert eleştirilerde bulundu ve yerel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “erken yerel seçim” çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu dün partisinin Meclis grubu toplantısındaki konuşmasında “CHP’li belediyelerin üzerine gidileceği”ne yönelik yorumlarla ilgili, “Gidin kardeşim. Demirden korkan trene binmez. Bizim belediye başkaları, namuslu adamlardır. Yolun düşerse Aydın, İzmir, Tekirdağ, Eskişehir, Beylikdüzü, Bakırköy’e git. Bizim belediyeler yeşili, ağacın yeşilini seviyorlar, doların yeşilini değil” ifadelerini kullandı.

‘Bunun adı kirli pazarlık’

Erdoğan’ın, 2014’te demokrasinin sandıktan geçtiğini söylediğini, “Demokrasi sadece sandıktır. Halkın iradesini birileri ipotek altına alma girişimine girmesin. Bırakın halk, kendi iradesini rahat kullansın” dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şimdi yüzde 49,5 oy alan Başbakan’ın görevden alındığını savundu. Seçimle gelen belediye başkanlarının şantajla istifaya zorlandığını savunan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden adam, kirli pazarlığın ana aktörüdür. Böyle bir adam Türkiye Cumhuriyeti’nde cumhurbaşkanlığı makamını işgal edemez. İşgal altındadır. Namus ve şeref kavramını yüreğinde, ruhunda taşımayan insanların o koltukta oturmaya hakları yoktur” dedi.

Haberin Devamı

“Gel kardeşim seçim yapalım”

Kılıçdaroğlu, tek adam rejimi kaos yaratacağını belirterek, şunları söyledi: “Kaos sarayda üretiliyor. Baskı, şantaj, tehditle devlet yönetilir mi? Ben bunları söylediğimde, ‘belediye başkanını mı koruyorsunuz’ diyor. Hayır biz demokrasiyi savunuyoruz, demokrasiyi koruyoruz. Şimdi teklif ediyorum; demokrasiyi koruyalım. 17 ay beklemeyelim yerel seçimler için. Buyurun gelin seçimleri erkene alalım. 17 ay beklemenin bir anlamı yok, anlamını kaybetmiştir. Şunu söyleyebilir: Efendim seçimleri erken yapacağız da anayasada hüküm var, 367’yi bulamayız. Getir kardeşim anayasayı değiştirelim, erkene alalım bu seçimleri. El mi yaman bey mi yaman çıksın ortaya. Kim milletten kaçıyor, kim kaçmıyor çıksın ortaya. Gidelim seçime, bütün gerçekler ortaya çıksın. Sen milletten korkmuyorsan, millet millet diye sabah akşam geziyorsan, şimdi kendini milli iradenin yerine koyduysan açıkça sana meydan okuyorum. Gel kardeşim seçim yapalım.”

Haberin Devamı

Hainlik suçlaması!

“Devleti yöneten aldatılırsa ne olur, devletin kozmik odasını terör örgütüne teslim eder. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün sırlarını, bir terör örgütüne teslim eden vatan hainidir” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır sözlerle yüklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın İstanbul’a ilişkin, “Bu şehrin kıymetini bilmedik, bu şehre ihanet ettik. Hâlâ da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum” dediğini de hatırlattı. “Hainler devleti yönetemez” diyen Kılıçdaroğlu, Sultanahmet Camii ve arkasında 16/9 kulelerinin bulunduğu bir fotoğraf gösterdi. Danıştayın, kuleleri yıkım kararı verdiğini ancak kimsenin bu kararı ciddiye almadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Şimdi ‘İhanet ettik’ diyor, hain kim? Sensin kardeşim, başka kim olabilir. Danıştay ve Kültür Bakanlığı ‘yık’ demesine rağmen yapan adam, ‘yıkmam’, Erdoğan da, ‘yıkmıyorsan ben seninle küstüm’ diyor. Ama geçen gün yine yan yana kurdele kestiler. Ne biçim küsmeymiş bu. Kendini hain ilan ettiysen o koltuktan kalkacaksın” diye konuştu.

Haberin Devamı