Gazete Vatan Logo

Erken emeklilik için neler gerekli? Ne zaman emekli olurum internetten öğren!

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Erken emeklilik için neler gerekli? Ne zaman emekli olurum internetten öğren!

Türkiye’de kamu kurumlarınca internet teknolojileri çok daha aktif ve yoğun biçimde kullanılıyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetlerinin sağlamakta olduğu önemli kolaylıklar ve yeni nesil fırsatlar vatandaşların, bu hizmetlere daha fazla eğilim göstermesine yol açıyor ki bu nedenle de kamu kurumları tarafından internet altyapısı aktif olarak kullanılarak, vatandaşa daha aktif bir dijital hizmet ağı ile hizmet veriliyor. İnternet üzerinde bu alanda en aktif devlet kurumu olarak ön plana çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hem aktif sigortalı vatandaşlara hem de emeklilere yönelik olarak sunduğu oldukça geniş bir online hizmet ağı bulunuyor. Özellikle de sigortalı olarak çalışma yaşantısına devam eden vatandaşların emekliliklerine ilişkin ayrıntılı bilgiler alabilmelerini sağlayacak online ne zaman emekli olurum hizmet uygulaması bulunuyor. Vatandaşlar artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde emekliliklerinin hangi tarihte olacağı bilgisine ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Yaşamının büyük bir bölümünü yoğun çalışma temposu içerisinde yer alarak, SSK emeklilik şartlarını yerine getirebilmek ve sosyal güvence altında olabilmek amacı ile geçiren vatandaşlar, emeklilik dönemlerinde daha yüksek refah seviyesi ve kalite standartlarına sahip olan bir yaşam sürebilmek için SSK emeklisi olabilmeyi amaçlıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emeklilik şartları bu konuda vatandaşların dikkat etmeleri gereken en önemli nokta oluyor. Vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen bu SSK emeklilik şartlarını yerine getirmeleri, emeklilik haklarını elde edebilmeleri için gerekli olan elzem bir zorunluluktur. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum hizmeti de SSK sigortası mükelleflerinin, emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilmeleri için hizmet veren son derece pratik bir kullanıma sahip olan bir hizmet uygulamasıdır. 2006 yılında kurulan ve Türkiye’deki sigorta sistemleri olan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta kollarını tek bir çatı altında bir araya getiren Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin çağdaş dünya standartlarına ulaştırılabilmesini amaçlıyor. Özellikle de vatandaşın sigorta hizmetlerinde modern yüzyılın kolaylıklarından ve işlem fırsatlarından yararlanabilmesini sağlayabilmek amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduğu 2006 yılından bu yana internet hizmetlerine fazlasıyla ağırlık vererek, dijital platform üzerinde çok geniş bir kapsama sahip olan online hizmet ağını oluşturması SSK sigortalısının emekliliklerine ilişkin bu tarz bir hizmetten de internet kolaylığında faydalanabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Özellikle de yaşlılık yani emeklilik döneminde daha yüksek kalite standartlarına ve daha yüksek refah seviyesine sahip olan bir yaşam tarzının yanı sıra sigortalılık dönemindeki ücretsiz sağlık hizmetleri gibi sosyal hizmetlerden yararlanabilme hakkını devam ettirebilmek amacı ile çalışmaktadır. SSK sigortalısı internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden SSK emeklilik yaşı, SSK prim ödeme gün sayısı ve SSK hizmet süresi gibi emeklilik şartı maddelerinde ne kadar doldurması gereken süre veya ödeme kaldığını görebilmesini sağlıyor. Ancak SSK sigortalısının dikkat etmesi gereken bu noktada kesinlikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet uygulamasının bir hesaplama uygulaması olduğunun ve emeklilik hesaplamalarında sadece kendi sisteminde yer alan sigorta bilgilerini kullandığının unutulmaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulamasına ise uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden doğrudan erişim sağlayabiliyor. Bu ekranda SSK sigortalısının öncelikle cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, malul durumu ve erken yaşlanma durumu bilgilerini doldurmaları gerekiyor. İkinci bölümde ise SSK sigortalısından SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günü doldurduğu tarih bilgilerinin eksiksiz ve hatasız olarak girmesi isteniyor. Özellikle e 3600 günden emeklilik yani erken emeklilik için vatandaşların bu bölümü hatasız olarak doldurmaları büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

SSK sigortası mükellefleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde en doğru sonuca ulaşabilmek için kurumun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online sigorta sorgulama hizmetini kullanarak, en güncel ve en doğru sigorta bilgilerine ulaşarak, bu bilgiler üzerinden emeklilik için ilgili olan bu işlemi gerçekleştirebiliyor. Erken emeklilik için emeklilik yaşı, hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısı olarak ayrı ayrı kalan süre ve ödeme durumunu hesaplayan uygulama ile SSK sigortalısı emekliliklerinin hangi tarihte olduğunu ve emeklilikleri için daha ne kadar kaldığını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor.