Gazete Vatan Logo

Erken çıkacaklar!

Danıştay cinayeti davasında verilen kararlar örgüt suçu kapsamında verilmediği için tetikçi Alparslan Arslan 22 yıl, ona yardım ettiği değerlendirilen Osman Yıldırım da 12 yıl sonra serbest kalacak

Erken çıkacaklar!

Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in yaşamını yitirdiği, 4 kişinin yaralandığı 17 Mayıs 2006’da düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tetikçi Alparslan Arslan, “tasarlayarak öldürmek” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezasına çarptırıldı. Arslan’a ayrıca silahla yaraladığı Daire Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayla Gönenç ve Ayfer Özdemir ile tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu’na yönelik eylemlerine ilişkin “kamu görevlisini tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan 72 yıl hapis cezası verildi. Sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır hakkında “kasten adam öldürmeye yardım” suçundan 14 yıl 2’şer ay, 4 kişinin “öldürülmesine teşebbüse yardım” suçundan da 25’şer yıl olmak üzere toplam 39 yıl 2’şer ay hapis cezasına hükmedildi.

Arslan 12 yıldır tutuklu

Ancak Fail Alparslan Arslan ve ona yardım edenlerin, haklarındaki kararlar, örgütlü suç kapsamında verilmediği için hukukçulara göre Alparslan Arslan 22 yıl sonra, Osman Yıldırım ve diğer sanıklar da 12 yıl sonra serbest kalacak. İnfaz yasasına göre, Arslan’ın cezaevinde yatar süresinin 36 yıl olduğunu belirten avukat Baykal Doğan şunları söyledi: Alparslan Arslan 12 yıldır cezaevinde tutuklu. Aldığı ağırlaştırılmış müebbet ve 72 yıl hapis cezasının yatarı 36 yıl olduğundan Arslan’ın cezaevinde kalacağı süre 24 yıla düşüyor. Son iki yılını da denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçireceğini de göz önünde bulunduracak olursak Arslan 22 yıl sonra cezaevinden çıkabilir. Osman Yıldırım ve diğer sanıklar ise yine kararda örgüte değinilmediği için verilen 39 yıl 2 ay hapis cezasının 26 yılını yatacak. Sanıklar bu dava kapsamında 7 yıl 3 ay tutuklu kaldıkları içinde 18 yıl 11 ay sonra serbest kalabilecek. Son 2 yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirecekleri için de 16 yıl sonra Yıldırım ve diğerleri tahliye olacak.

Haberin Devamı