Gazete Vatan Logo

Erkeklerin korkulu rüyası! Meme büyümesi

Erkeklerin korkulu rüyası! Meme büyümesi

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, erkeklerin korkulu rüyası olan “meme büyümesi”nin artık kabus olmaktan çıktığını belirterek, “Çünkü bu durumdan muzdarip erkekler, teknolojinin nimetlerini de yanına katan jinekomasti ameliyatları ile artık çok daha kolay bir şekilde meme görüntüsünü düzeltebiliyor” dedi.

Binlerce erkeğin meme büyütme problemine çözüm getiren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, “Erkeklerin göğüs kısmının kadınsı bir hal alması kimi zaman genetik, kimi zaman da çevresel faktörlere dayanır. Sebebi her ne olursa olsun, bu erkekler için sıkıntı veren ve sosyal yaşamı etkileyen bir problemdir. Ancak bugün erkeklerin meme büyüklüğü problemini tamamen rafa kaldırabilmek mümkün. Jinekomasti ameliyatlarına birçok avantaj katan ileri teknolojik yöntemlerle; bugün çok daha hızlı iyileşen, çok daha etkin ve başarılı operasyonlara imza atıyoruz” diye konuştu.

Erkekleri meme büyüklüğü probleminden kurtarmak için jinekomastide uzun zamandır iki tipik yöntem kullanıldığını anlatan Op. Dr. Demirel, “Bunlardan ilki, meme ucu çevresinden ufak bir kesi ile girilerek içerideki fazla dokuyu cerrahi olarak çıkarma prensibine dayalıdır. Birçok hasta bu yöntemin iz bırakacağını düşünse de kesi izi meme ucu çevresine gizleneceği için belli olmaz ve zamanla da görüntüsü silikleşerek belirsizleşir. Diğer yöntem ise liposuction ile memede kümelenmiş yağ dokuyu vakumlayarak, görüntüyü düzleştirmektir. Bu yöntemde ise meme çevresinden çok küçük noktalardan ince kanüllerle giriş yapılır. Bu iki temel yönteme şimdi de üçüncü yeni bir seçenek ekliyoruz. Erkeklerin çok daha hızlı bir iyileşme ile meme bölgesini düzelten işlemin adı ultrasonik liposuction. Hayatımızın her alanını kolaylaştıran teknoloji, estetik cerrahiye de birçok avantaj ve yenilik kattı. Ultrasonik liposuction ile yaptığımız jinekomasti ameliyatları temelde liposuction ile aynı prensibe dayanıyor. Ancak yöntemi çok tercih edilir kılan, yağ vakumlama öncesi cilt altına gönderilen ultrason dalgalarının işleme kattığı efektivite. Bu ses dalgaları cilt altındaki yağ dokuyu seçili olarak parçalıyor ve böylece etraftaki damarsal dokular zarar görmediği için ameliyat sonrası morluk ve ödem minimum düzeye iniyor. Deri altındaki kolajen üretimi uyarıldığı için iyileşme sonrası ciltte daha sıkı ve düz bir görünüm gözleniyor. En önemlisi de masa başı çalışanlar, 2 gün sonra rahatlıkla işine geri dönebiliyor. Ameliyat sonrası 2 hafta boyunca kullanım önerdiğimiz korse ise takım elbise ve gömleklerin altından belli olmadığı için artık jinekomasti ameliyatlarındaki süreç erkeklerin iş yaşamını olumsuz etkilemiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

JİNEKOMASTİ SONRASI ÖZGÜVEN

Haberin Devamı

Op. Dr. Mert Demirel, meme büyüklüğü probleminin erkekler için ciddi bir sıkıntı oluşturduğunu ifade ederek, “Sadece tatiller değil, kişinin kadınsı bir memeye sahip olduğu düşüncesi bile onu psikolojik olarak etkileyebilir. Ancak bu durumu düzeltmek yaklaşık 1 saatlik bir operasyon ile mümkün. Jinekomasti ameliyatlarının beraberinde getirdiği etki ise hiç şüphesiz daha mutlu ve özgüveni yüksek bir birey. Birçok erkeğin jinekomasti sonrası yaşadığı bu özgüven artışının, iş ve sosyal yaşamını da pozitif olarak etkilemesi de kaçınılmaz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı