Gazete Vatan Logo

Erkeklerin 42 gol yemesi bizi kenetledi

Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı’mız Rusya’ya 42-0 yenilince gözler kadın millilere çevrildi. İzlanda’daki şampiyonaya hazırlanan sporcularla konuştuk

Erkeklerin 42 gol yemesi bizi kenetledi

Güzel ülkemizde kış sporları deyince ilk aklımıza gelen kayak, o da daha çok turistik! Mesela “Buz” bu anlamda bize en uzak olanlarından. Dünya çapında çok sayıda branşa hizmet veriyor bu donmuş/dondurulmuş su! Buz hokeyi de onlardan biri! Rusya’dan 42 yedik diye ahali uyandı belki ama bugüne kadar verdiğimiz değer de ortada! Daha çok sinema filmleri üzerinden ya da işin “macera, eğlence, fizik kapasite” boyutuna tav olup kendisini bir de böyle göstermek isteyen gençliğin magazinsel görüntüleriyle aşinalığımız olduğunu unutmayalım!

Emekleme dönemi

Peki böyle bir fotografın içinde konunun asıl figürleri, sporcu ve antrenörleri ne yapar, ne düşünür, nasıl hareket eder? Ankara’da Şubat başından beri kamp yapan Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı özelinde cevaplarını bulmaya çalışalım. 17 sporcu 4 antrenör, kondüsyoner ve diğer yardımcı elemanlarla yine bu ayın sonunda İzlanda’da yapılacak Dünya Şampiyonası‘na hazırlanıyorlar. Günde üç idman yaparak, İkisi buz üstünde, biri kondüyon ağırlıklı. Neşeleri yerinde denebilir! Yaptıkları işin Türkiye’de emekleme döneminde olduğunun farkındalar. Ama daha yukarılara nasıl götürecekleri de kafalarını meşgul ediyor! Maç esnasında birkaç dakikadan daha fazla buz üstünde durmanın neredeyse imkansız olduğu, çok sert, fizik kapasite, kondüsyon konusunda sınırların en uçta yaşandığı, erkeklerin bile bin kere düşünerek katıldığı bir branşta işleri ne olabilir!

Haberin Devamı

Haksızlık yapıldı

Bu arada günün popüler konusunu da soruyoruz; erkek millilerin Erzurum’daki 42 gollük mağlubiyet sizi nasıl etkiledi diye. Yanıtları net: “Daha çok kenetlendik, daha çok birbirimize destek olmalıyız diye düşündük. Çok büyük haksızlık yapıldı o arkadaşlarımıza.” Sporcular maçlara daha çok seyirci gelmesini istiyorlar.

Öğrenci ağırlıklı takım

Aralarında sertlikten hoşlananlar da var. Tamamı öğrenci denecek durumda. Jeoloji okuyan da var, tıp okuyan da. Çok çalışmaları bir yana beslenme, eğitimlerine zaman ayırma gibi sıkıntıların da altından kalkmaya çalışıyorlar. “Federasyon doğal olarak yanımızda ve destekliyorlar. Tabii kulüplerimiz de” diyorlar.

Haberin Devamı

Tesisleşme başarı getirir

Başantrenör Çağrı Karabulut, “ Kadın takımının 12 yıllık bir serüveni var, mücadele edeceğiz. Tesislerimiz çoğalacak. Bakanlığımızın altı-yedi tane daha buz pisti projesi var. 10 yıl sonra farklı yerlerde olacağımızı düşünüyorum. Tesis sayısı arttıkça takım sayısı artar ve bu iş profesyonelleşmeye başlar. Buz hokeyi emek verildiği takdirde voleybolun yerine oturabilecek bir spor.” diyor.

Karamsar değil umutluyuz

İzlanda’daki şampiyona için ise sporcular da teknik heyet de karamsar konuşmuyor. Federasyon Başkanı Prof. Bülent Akay: “Bu branşı geliştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Devletimizin de katkılarıyla başarıyı da daha belirgin ve net halkımıza yaşatacağız” diyor.