Gazete Vatan Logo

Erkeklere ilk buluşma öncesi öneriler

Metroseksüel ya da überseksüel değilseniz bu bilgilere çok ihtyiacınız olacak..

Metroseksüel, überseksüel ya da benzer bir şey değilseniz belli ki kendinize gereken bakımları düzenli ve zamanında siz de yapmıyorsunuz. Çoğunluk kulübüne hoş geldiniz. Peki şimdi ne olacak? Nikaha 3 hafta mı var? Haftaya terfi mi alıyorsunuz? Belki de yıllardır beklediğiniz büyük aşkınızla yarın nihayet ilk kez yemeğe çıkacaksınız.

İyi, çok iyi, hatta mümkünse birkaç yaş da genç görünmek lazım. Ne de olsa son zamanlar sizi hayli yıprattı. Böylesi zor bir konuda erkek başımıza ne yapabiliriz? Hele de büyük güne bu kadar az zaman kalmışken! İşte erkekler için son dakikada bakım rehberi. Biraz daha bakımlı görünmek için kaç para ödenir, ne sonuç alınır ve en önemlisi bütün bu yapılanlar canımızı ne kadar acıtır?

BÜYÜK GÜNE 1 HAFTA KALA

15 dakikada 5 yaş Yüzünüzdeki kırışıklıkları azaltmak için 1 haftada uygulanabilecek yöntemlerden biri botoks. 15 dakikada yapılıyor, etkisini göstermesi 1 haftayı buluyor. 500-800 lira vereceksiniz, yüzünüze iğneler sokacaklar ama işin ucunda 3-5 yaş gençleşme var.

Çizgiler derinse pehlivan dolgusu Burnunuzun iki yanına bakın. Aşağı doğru çizgiler olması lazım. Eğer çok derinlerse sizi delikanlı botoksu çözmez, pehlivan dolgusu yaptırmanız lazım. Acımaz olur mu beyim, yanağın içini dolduracaklar! Kullanılan dolgu harcına göre 700’den 1000 liraya kadar yolu var.

Vitaminler yakıyor 1 haftada sonuç alınan bir diğer yöntem de vitamin enjeksiyonu. Amaç cildi canlandırmak. Evet, bu da acıyor acımasına ama muayenehaneden çıkıp yan etkisiz olarak hayata karışabilirsiniz.

Lekeleri lazer çitiler Yaşasın Hayat Kliniği’nden Dermatolog Şerife Güner lekeleriniz için lazer öneriyor. 10 dakika sürüyor, bayağı yakıyor ama 500-1000 liraya her türlü lekeyi söküp atıyor.

1 saatte 10 yaş Gevşemeler, kaş ya da göz kapağı düşüklükleri için radyofrekans var. Bu işlem için 3000-3500 dolar lazım ama 1 saatlik tek seansta 10 yılınızı geri kazandırıyor.

Sivilce 50 lira Sivilceniz varsa 1 hafta bunları kurutmak için yeterli bir süre. 30-45 dakika süren yosun bakımı 50 lira. Eğer derdiniz ırk değiştirmek değilse, solaryum hafif bir esmerlik için bir haftada da iş görebilir. 2-3 kerelik bir deneme yeter.

BÜYÜK GÜNE 3 HAFTA KALA

Evet bütün yıpranmalardan kurtulmak için vaktiniz az ama paniğe kapılmayın, daha sağlıklı, daha enerjik ve birkaç yaş genç görünmek için yine de vaktiniz var.

3 seansta gençleşme 3 hafta dinlendirici-gençleştirici bir bakıma girmeye yeter. Yüzünüze şunları uygulayacaklar: Temizleme sütü, peeling, buhar banyosu, siyah nokta temizliği, tonikleme. Sonuç? 3 seansta daha iyi nefes alan, daha sağlıklı, genç ve diri bir yüz.

Cilt yaşınız kaç? Cilt yaşınız 35’se (kaç gösterdiğiniz) sıkılaştırma da iyi fikir. 30’ar dakikadan 3 seans için 350-400 lira ödeniyor. Botoks ve dolgu da gönül rahatlığıyla yaptırılabilir çünkü sonradan rötuş gerekse bile buna zaman kalıyor.

Cillop gibi olmak için İstenmeyen kıllardan kurtulmak için epilasyona başlayabilirsiniz. Nikahta cillop gibi olacaksınız ama unutmayın bu yetmez. Balayından dönünce seanslara devam etmek lazım. Haberiniz olsun, bu işlem paket lastiğinin etinize çarpması gibi bir acı veriyor. Eziyet 5-20 dakika, kıllarla birlikte 50-300 lira gidiyor.

El çatlaklarına parafin Manikür haftada bir seans devam edecek. Pedikürün tekrarına lüzum yok. Düzenli prafin masajıyla çatlaklar da onarılacak. 40 dakika sürüyor, 30 lira tutuyor.

Solaryumda Ronaldo kıvamı 3 haftaya yayılan bir programla solaryumdan istediğiniz her sonucu alabilirsiniz. 10’ar dakikadan 5-10 kez girerek Ronaldo kıvamı tutturmak mümkün. Piyasada genel raiç dakikası 2 lira.

Yosun sivilceye karşı Eğer sivilce şikayetiniz varsa 3 haftada değil kendisini kökünü bile kurutuyorlar. Buna kür deniyor. 3 hafta boyunca yarımşar saatten 3 seans yosun ve tonik takviyeli temizleme 150 liraya geliyor.

BÜYÜK GÜNE 24 SAAT KALA

İyi uyuyun, yürüyün, bol su için. Olduğuzdan iyi görünmek için buna ihtiyacınız olacak, çünkü bu kadar kısıtlı zamanda kendiniz için yapabilecekleriniz gerçekten az.

Şok gençleşme Düzenli bakımla kullanılırsa cildinizi daha az yoruyor ama ünlü makas Şükrü Dudu’nun böyle son dakika golleri için özel bir silahı var: Lifting şok ampul. Cildi birden dirileştiriyor, yaşı azaltıyor. 8 saat öyle kalıyor. Sok ampullere 140 lira ödeniyor.

Cilde suni teneffüs Oksijenterapi seansı sırasında cildinize oksijen ile cilt canlandırıcı serumlar uygulanıyor. 1-1 buçuk saat sürüyor 80-200 lira arasında. Yüzde canlı, parlak bir ifade sağlayacak.

Solaryum yerine krem Solaryumu aklınızdan bile geçirmeyin. Son gün denenen hangi solaryum bir felaketle bitmemiştir ki? Onun yerine önerilen 10 dakikalık bir bronzlaştırıcı krem masajı. 20-30 liraya halledebilirsiniz.

Çayı içme, sür Göz çevresinde torbalanma varsa üzerine soğuk kompres yapın. Soğuk çaydaki tanen şişlikleri giderir, çok rahatlatır. Daha sonra göz çevresi için özel bir krem sürün. Eczanelerde 40-200 lira.

Peeling şart Tek kullanımlık, 4 liraya bulabileceğiniz bir peeling ürününü yüzünüze sürün. Ölü derinin atılmasını sağlayacak. Bu işlemi doktor yaparsa 10 dakika sürüyor, 80-200 lira.

Masajla form tutun 24 saatte zayıflamayı aklınızdan bile geçirmeyin. Ama organik yağlar ve volkanik taşlarla bir masaj kendinizi daha formda ve dinamik hissetmenizi sağlayacak. 1 saat sürüyor, 80-100 liraya patlıyor.

Aloaveralı tıraşlar Tıraş için aloavera ve E vitamin takviyeli bir takım edinin. Aftershave ve tıraş sonrası nemlendicisi de olsun. Mesela Gillette, Sevgililer Günü’nde tam böyle bir fusion seti çıkardı.

Bir kaş daha? 15 dakika ve biraz sabrınız varsa arası kapalı tek kaşınızı verip, her gözün üzerine birer tane olacak şekilde iki kaş sahibi olabilirsiniz. Cımbız mezalimi için 30 lira ödüyorsunuz.

Balyaj spor duruyor Gençler için bu yılın saç modası balyajmış. Aralara belli belirsiz atılıyor, spor bir görünüm sağlıyor. 80 liradan başlıyor, 50 dakika alıyor. Eğer beyaz saçınız var ve yaşlı gösteriyorsa 50-60 lirayı gözden çıkarıp 20 dakikada 10 yaşa kadar sonuç almak mümkün. Yine kepek problemini de iki seansla 24 saatte çözebiliyorlar.

Tüy dökme zamanı Son 24 saatte çözülebilecek problemlerden biri de yüz ve ellerdeki istenmeyen kıllar. Yarım saatte hepsinden kurtulabilir, hatta göğüs kıllarını eşit uzunluğa getirebilirsiniz. 50 lira. Sivilce çıktıysa 1 günde kurutmaları zor. Onun yerine kurutucu-kapatıcı fondöten var. Para bile alınmıyor. (Hürriyet)

Haberin Devamı