Gazete Vatan Logo

Erkekler büyük göğsü tercih etmiyor!

İngiltere'nin önde gelen bilim adamlarından biri, erkeklerin gelecek eşlerini tercih ederken kadınların göğüslerinden çok zekalarına baktıklarını ileri sürdü.

Evrim biyologu Profesör David Bainbridge, aklıyla öne çıkan kadınlar daha sorumlu bir anne olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtti. Cambridge Üniversitesi akademisyen, öne sürdüğü kadın tipinin genel olarak entellektüel ebeveyn tarafından yetiştirilen ve iyi bir çocukluğa sahip kadınlar olduğunu açıkladı.

Bainbridge'e kadın uzun bacaklar da erkeklerin önem verdiği bir kadın unsuru değil. Akademisyen, erkeklerin simetrik bacaklara önem verdiğini, bunun potansiyel eş adayının sağlıklı, genç ve stabil genlere sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Daily Telegraph'a konuşan Bainbridge, "Göğüs büyüklüğü önemli değil. Büyük göğüsler asimetrik olmaya daha yatkın olur, ve erkekler genel olarak simetriyi daha çekici bulur." Bainbridge, erkeklerin genç görünüme önem verdiğini, büyük göğüslü kadınların daha genç yaşta yaşlı görünmeye başladığını belirtti.