Gazete Vatan Logo

Erhan Tuncel ifadeye!

Dink cinayeti dosyası yeniden inceleniyor

Ergenekon savcısı, Dink cinayeti dosyasını yeniden ele alarak, bazı jandarma ve polislerin de bulunduğu 10 kişinin ifadesini aldı. Sırada davanın sanıkları var.

2007 yılında öldürülen Agos Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma yeniden başlıyor. Geçtiğimiz yıl ocak ayında karar bağlanan ve 20 sanığın çeşitli cezalar aldığı davada bir bölüm ayrılmış ve 6 yıldır devam ediyordu.

‘Yeni isimlere ulaşıldı’

Soruşturma dosyasını en son devralan Ergenekon savcısı Muammer Akkaş, suikast öncesi aşamaları da ele alarak cinayet hakkında bilgisi olan yeni isimlere ulaştı. Bu isimlerin ise özellikle cinayeti azmettirdiği öne sürülen Yasin Hayal ve tetikçi Ogün Samast’ın da yaşadığı Trabzon bölgesinde olduğu öğrenildi.

Erhan Tuncel ifadeye

Yapılan araştırmalar kapsamında savcı Muammer Akkaş geçtiğimiz günlerde cinayet ile ilgili aralarında polis ve jandarma görevlilerinin de bulunduğu 10 kişinin ifadesini aldı. Bilgi sahibi sıfatıyla ifade veren bu kişilere Ogün Samast, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in’ bağlantıları ve Trabzon’dan İstanbul’a gelişleri hakkında sorular yöneltildiği öğrenildi. Yeni soruşturma aşamasında gizli ve açık tanık ifadeleri ve 10 ismin ifadesini alan savcı Akkaş, soruşturmasa eksik noktalar olduğunu tespit etti.

İfadeler alınacak

Aktaş, dava sanıklarının da şüpheli sıfatıyla ifadesini almaya karar verdi. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde, kasten adam öldürmek suçundan 21 yıl ceza alan Ogün Samast, ‘Tasarlayarak adam öldürmeye azmettiricilikten’ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Yasin Hayal, ‘Silahlı terör örgütü yöneticisi olma, tasarlayarak adam öldürmeye azmettirme’ suçundan beraatine alan Erhan Tuncel, cinayete yardım ettikleri gerekçesiyle 12’şer yıl hapis cezası alan sanıklar Ersin yolcu ve Ahmet İskender’in de aralarında bulunduğu bazı eski sanıkların ifadeleri alınacak.

Haberin Devamı