Gazete Vatan Logo

Ergenekon zanlıları adliyede


Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan İşçi Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Tunç Akkoç ve Barbaros Hayrettin Altuntaş Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildiler.


Ergenekon operasyonu kapsamında Erzurum'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen TRT Muhabiri Murat Avar ve iş adamı Siyami Yalçın'ın sorgularına başlandı. Avar ve Yalçın'ın avukatı Samim Bakan, "İfade için çağırdılar" diyerek, soruşturmayı yürüten şubelerden biri olan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldi.

Gözaltında olan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın avukatı Akın Atalay da dün öğle saatlerinde müvekkiliyle görüşmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldi. Resmi ifade alınmaya henüz başlanmadığını belirten Atalay, "Müvekkilimle yüzyüze görüşmek için geldim. İfade alınmadan önce beni arayarak çağıracaklar" dedi. Atalay, soruşturma savcısı Zekeriya Öz'le bir görüşme yaptığını, Öz'ün kendisine, "İfadeleri almaya akşam başlamayı umuyorum. Adliyeye sevkler iki grup halinde yapılacak" dediğini söyledi. Atalay, "Gözaltı süresi cumartesi sabah 07.00'da dolacak. Muhtemelen cumartesi sabah adliyeye sevk edilecekler. Ama savcı daha önce de sevki yapabilir" diye konuştu. Emekli orgeneral Şener Eruygur'un avukatı Filiz Esen de, görüşmeye geldiği müvekkiline takım elbise ve içerisinde kişisel temizlik eşyaları bulunan bir çanta getirdi.



Haberin Devamı