Gazete Vatan Logo

Ergenekon'un astrolojik şifreleri

Ünlü astrologdan Türkiye'yi sarsan Ergenekon örgütünün ipuçları

Emekli generallerin, aydınların Türkiye tarihinde görülmemiş bir şekilde göz altına alındığı Ergenekon örgütü, faili meçhul cinayetlerin bir çocuğunun planlayıcısı olmakla, bir çok karanlık olayın sorumlusu olmakla suçlanıyor.

yeniHarman dergisinden Kutlu Esendemir, Ergenekon örgütüne farklı bir açıdan mercek tutarak Hürriyet yazarı astrolog Niobe ile konuştu. Ergenekon operasyonu çerçevesinde tutuklanan isimleri tek tek ele alan ünlü astrolog ilginç değerlendirmelerde bulundu. Söyleşide özetle şu görüşlere yer veriliyor:

'ÖRGÜT ÜYELERİ'NİN ÇOĞU TERAZİ VE AKREP BURCU

Operasyon tarihine baktığınızda İkizler burcuna denk geliyor. Yıldızlar bu anlamda size neler söylüyor?

O dönemde Türkiye’nin haritasına baktığımızda gökyüzü, ülkemizin gündemine oturacak gizli düşmanlar, gizli örgütler ve arka planda yürüyen ya da yürütülen olası işlerle ilgili işaretler veriyordu. Ergenekon işte tam böyle bir dönemde ortaya çıktı. Operasyon tarihinin İkizler burcuna denk geliyor olması, operasyonun marketingi ve hakkında yapılan her tür spekülasyona rağmen, haklı ve gerçek şekilde algılanmasını sağlamasında etkili oldu diye düşünüyorum. İkizler burcunun en önemli özelliği, size Alaska’da buz sattırabilecek ya da Jüpiter’den ev aldırabilecek kapasiteye sahip olmasıdır malum. Ancak, sadece operasyonun meydana geldiği tarihe bakarak, size bazı yorumlar yapmam çok doğru değil, bunu da bilmelisiniz.

İddiaya göre el bombaları, söz konusu eve 28 Eylül 1971 doğumlu Oktay Yıldırım tarafından getirilmiş. Yıldırım terazi burcundan ve çok enteresan: Çünkü sanıklar arasında neredeyse tek terazi o. Ve “iş” de ondan patlıyor. Dengeli olarak bilinen bir burcun, böyle bir dengeyi bozması sizce çok ironik değil mi?

İddianameyi ben de okudum. Ancak, esas adamlar hariç, örgüt olduğu söylenilen Ergenekon üyelerinin doğum tarihlerinin geneline baktığınızda ağırlığın Terazi ve Akrep burçlarından oluştuğunu görüyorsunuz. Tek Terazi, Yıldırım demek doğru değil bu durumda. Ancak, genel olarak yorum yapmak gerekirse, bu tür gizli işlerle uğraşan bir Terazi’nin dengesinden bahsetmek mümkün dahi olamaz. Huzur ve estetik tabanlı olan bu burç insanlarının, huzurun bozulduğu veya kavram karmaşası yaşadıkları durumlarda kimyalarının nasıl bozulduğuna inanamazsınız. Ancak, Akrep, Boğa veya Aslan gibi güçlü kararlı ve inisiyatif kullanmakta tereddüt etmeyen kişilerle yola çıktıklarında, deha yönlerini göstermeleri çok kolaylaşır ve hata yapmaları zorlaşır.

VELİ KÜÇÜK'ÜN BAŞARISININ SIRRI BOĞA BURCU OLMASI

Boğa burcu için, “Hırslı, ihtiraslı ama sıkıyı gördü mü sıvışır. ‘Aman! Ses etme’cidir... Lider özellikleri de vardır ama liderlik cesaretleri yoktur... Namı yürüsün, görünsün ister” denir. 9 Mayıs 1944 doğumlu Veli Küçük'ü yakan biraz da burcunun bu özellikleri olabilir mi?

Boğa burcu, hırslı ve ihtiraslı bir burçtur ve asla pes etmez, insanlara vazgeçti gibi görülen kısımları, günlük olaylarda verdiği tepkilerle ilgili olabilir ancak. Kendi ideallerini, yaşamsal önceliklerini -ki Boğa erkeklerinin çoğu çok kuvvetli milli duygulara sahiptir- ilgilendiren konular için yapamayacakları şey yoktur. Ancak, şov yaparak veya gürültü patırtı çıkararak ilerlemek yerine, organize ve planlı hareket etmeyi, gereken gücü topladıktan sonra asıl kimliklerini göstermeyi tercih ederler. Bu duruma en iyi örnek Hitler’dir. Bu açıklamalarım Veli Küçük’le ne kadar bağdaşır bilmiyorum. Belki yakalanmasalardı, olaylar farklı gelişecekti ve beyefendinin Boğa yetenekleri ortaya çıkacaktı. Ya da teknoloji gözetiminde yaşadığımız şu günlerde, sıfırdan bir örgüt kurup, kamuyu bu kadar meşgul edecek bir örgüt kurma becerisi Boğa burcundan kaynaklanıyor şeklinde bir yorum yapabiliriz. Belki de, zaman içerisinde, bahsettiğimiz kişi veya kişilerin yakalanmalarını gerektirecek bir durum olmadığı ortaya çıkacak ve Boğa’nın zayıf tarafları hakkında boşuna düşünmüş olacağız? Kim bilir? Tuhaf dönemlerden geçiyoruz.

Evet... Sanıklar içinde bir tek Veli Küçük’ün Boğa burcundan olması, kendisinin bir başka yalnızlığını ortaya koyar mı?

Dediğim gibi Boğa, kendi kararlarını kendi koymaktan yana, güçlü ve yalnız bir liderdir. Ancak, toplulukları arkasından sürükleme becerisi gözardı edilemez. İnsanlık yararına ve önemli ideallerin peşinden giderken Boğa liderlere sahip olmak büyük şanstır. Ancak, savaşı yalnış yerden veren Boğa’larda diktatör özellikler öne çıkar: Hitler ve Saddam bu durumun en iyi örnekleridir sanırım.

ASTROLOJİYE GÖRE BAYKAL VE ERDOĞAN'IN İYİ GEÇİNMESİ GEREKİYOR

Biliyorsunuz Ergenekon Operasyonu, Başbakan Tayyip Erdoğan ile, CHP Lideri Deniz Baykal’ı da karşı karşıya getirdi. Erdoğan davayı sahiplenirken, Baykal, “Ergenekon’un avukatıyım” dedi. Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954 doğumlu ve balık burcundan. Baykal ise 20 Temmuz 1938 ve yengeç burcundan. Balıklarla yengeçlerin ilişkileri hep gerilim üzerine mi kuruludur? Anlaşamazlar mı?

Aslında bu iki burç, birbiriyle çok iyi anlaşan, son derece uyumlu burçlardır. Bu cümleyle, astrolojiye inanmayan herkesin gününe neşe katmışımdır sanırım. Bu iki lider arasındaki gerilim, daha çok arka planlarındaki gezegenlerin yaptığı uyumsuz açılardan kaynaklanıyor. Bu konuda çok şey söyleyebilirim, ama konuşmamam daha doğru olur.

Ergenekon’da akrepler, balıklar, yengeçler çok yanyana. Bu bağlamda üç burç arasında bir yakınlıktan söz edilebilir mi? Yoksa hiç anlaşamazlar mı?

Balık, Yengeç ve Akrep su grubu burçlardır. Dolayısıyla, birbirlerini çok iyi anlarlar ve çok iyi geçinirler.

'BİR NUMARA'NIN BURCU NE?

Bu bilgiler ışığında bir numaranın burcu ne olabilir hanımefendi? Firar etmek, kaçmak, gizlenmek hangi burcun özellikleri?

Mahkeme sonuçlanmadan, tutuklanan herkes suçludur. Bir de bunların görünmeyen bir liderleri vardır ve burcu da şu olabilir demek istemiyorum. Diyelim ki var, defolu insanları bir burç başlığı altında toplamak burcun diğer mensuplarına haksızlık olmaz mı?

ERGENEKON ÜYESİ OLMAKLA SUÇLANANLARIN BURÇLARI:

Muzaffer Tekin: 28 Ekim 1950- Akrep
Sevgi Erenerol: 15 Kasım 1953-Akrep
Sami Hoştan: 1 Temmuz 1947- Yengeç
Hayrullah Mahmut: 12.7.1969- Yengeç
Ferit İlsever: 5 Temmuz 1946- Yengeç
Sedat Peker:26 Haziran 1971- Yengeç
Kemal Alemdaroğlu: 13 Şubat 1939- Kova
Ergun Poyraz: 31 Ocak 1963- Kova
Zekeriya Öztürk:7 Şubat 1962- Kova
Hayrettin Ertekin: 10 Mart 1960- Balık
İlhan Selçuk: 11 Mart 1925- Balık
Kemal Kerinçsiz: 20 Şubat 1960-Balık
Şener Eruygur: 17 Haziran 1941 -İkizler
Emin Gürses:3 Haziran 1957- İkizler
Adnan Akfırat:13 Haziran 1957- İkizler
Doğu PerinçekY: 17 Haziran 1942- İkizler
Vedat Yenerer: 2 Ocak 1965- Oğlak
Güler Kömürcü: 14 Ocak 1963- Oğlak
Fikri Karadağ:3.ocak 1953 -Oğlak
Ümit Sayın: 14 Ocak 1961 -Oğlak
Fikri Karadağ:3.ocak 1953 -Oğlak
Hikmet Çiçek: 23. Ağustos 1949-Aslan
İsmail Yıldız: 10 Ağustos 1964 -Aslan
Mustafa Balbay: 8 Ağustos 1960- Aslan
Semih Tufan Gülaltay: 6 Ağustos 1968- Aslan
Fikret Emek: 20.Eylül 1963- Başak
Oktay Yıldırım: 28 Eylül 1971- Terazi
Veli Küçük: 9 Mayıs 1944- Boğa

Haberin Devamı