Gazete Vatan Logo

Ergenekon sanıklarının son sözleri!

Karar tarihi belli oldu

Ergenekon davasında sanık sayısının fazla olması nedeniyle hükmün açıklanması için duruşma 5 Ağustos'a ertelendi.

"Ergenekon" davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanıkların esasa ilişkin savunmalarının alınmasının tamamlandığını belirterek, duruşmada bulunan tutuklu sanıkların son sözlerini almaya başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, verilen aranın ardından aldıkları ara kararları açıkladı.

Özese, davanın geldiği aşama dikkate alınarak mazeretlerin kabul edilmediğini ifade ederek, sanıkların son savunmalarının alındığını, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarının da tamamlandığını kaydetti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, duruşmada bulunan tutuklu sanıkların son sözlerinin alınacağını belirterek, son sözün de çok kısa bir beyan olduğunu kaydetti.

Özese, dosyanın kapsamlı olması ve sanık sayısının fazla olması nedeniyle hükmün açıklanması için duruşmanın 5 Ağustos'a ertelendiğini bildirdi.

Ergenekon sanıklarının son sözleri şöyle:

Mustafa Balbay: Böyle baskın bir karar hukuku halktan kaçırmak denir

Tuncay Özkan: Son sözüm olmaz söyleyecek çok sözüm olacak. Adalet ve özgürlük cesaret ister.

Doğu Perinçek: Bu dava Türk milletine ve devrimlerine karşı emperyalistlerin tertibidir. Bu salonda suçlular vardır ama sanık sandalyesinde değildir! Son sözü Türk milleti söyleyecektir!

Hurşit Tolon: Sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum naçiz canımı da aziz Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyete feda ediyorum. Bu zulme son verecek son mercii vicdanlarınız. Sizi onunla başbaşa bırakıyorum.

Hasan Iğsız: Adil yargılandığımı düşünmüyorum o yüzden size bir şey söylemeye gerek duymuyorum

Dursun Çiçek: Yargılama tiyatrosunun oyuncusu olmak istemiyorum.

Kemal Kerinçsiz: Sonsöz son cümle değildir. Bırakın insanlar birkaç cumle konuşabilsin

Fatih Hilmioğlu: Hukukun varlığı insan haklarını korumaktır. Yaşam hakkını ihlal eden bir mahkemeden adil bir karar beklemiyorum

Turhan Özlu: Vereceğiniz kararı biliyorum benim için yok hükmündedir. Yaşasın tam bağımsız Türkiye

Muzaffer Tekin: 4 yıldır devam eden sureç Hukuk Devleti’nin yaralandığı bir sureçtir. Hukuku askıya alanlardan beraat istemedim,istemeyeceğim

Mehmet Haberal: Siz millet adına karar verdiğinizi söylüyorsunuz ben millet adına konuşuyorum. Adalet mülkün temelidir ilkesine göre karar verseydiniz insan hayatını önemserdiniz. Benim cerrah olarak hayatım gasp edildi

Veli Küçük: 6 senedir buradayım. Siz heyet olarak o mütalaayı kabul ettiniz ise sizi şehit hakimin kanı ile başbaşa bırakıyorum

Hikmet Çiçek: Bu dava dinci, gerici bir iktidarın yönlendirmeleri ile yürütüldü. Sonsözdeki kısıtlamalarla beni birkez daha haklı çıkardınız. Vereceğiniz kararı zerre önemsemiyorum size tırnağımın ucu kadar güvenmiyorum. Yaşasın tam bağımsız ve demokratik Türkiye kahrolsun faşizm.

Oktay Yıldırım: En baştan bugüne hazır bir kararı verebilmel için türlü hukuksuzluklara şahit olduk bu karar yok hükmündedir

Haberin Devamı