Gazete Vatan Logo

Ergenekon için açıldı

Erhan Göksel’in, bir bankadaki özel kasasında sayım yapıldı

ANKARA- “Ergenekon” soruşturması kapsamında bir süre önce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan araştırmacı Erhan Göksel’in, bir bankadaki özel kasasında sayım yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Göksel’in, özel bir bankanın Güvenevler Şubesi’nde bulunan kiralık kasasında yapılan sayım, 5 saatlik bir çalışmanın ardından sona erdi. Sayım sırasında banka görevlileri ile birlikte Erhan Göksel’in eşi ile avukatı da hazır bulundu.

Göksel’in yanı sıra başta Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire eski Başkanvekili İbrahim Şahin olmak üzere bazı sanıkların avukatı Hüseyin Buzoğlu, Emekli Albay Levent Göktaş ve YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz’e ait olduğu belirlenen özel kasalar açıldı. Daha önce yapılan inceleme sonucu farklı bankalarda bulunan kiralık kasalara ilişkin talimat alan polis, ismi geçenlerle; ya da avukatları aracılığıyla açıldı. Tek tek kasada bulunanlar incelenerek tespit tutanağı yapıldı.

Emniyet yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu 4 kişinin açılan kasalarından bir miktar para ve ziynet eşyası çıktı. Bunlarda avukatlarında eşliğinde tutanaklara yazılarak geri iade edildi. Kasalardan Ergenekon’a ait bir belge ya da bulgu bulunmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı