Gazete Vatan Logo

Ergenekon gözaltıları için talimat vermiş!

İtirafçı üsteğmen, Gülen’in evinde şahit olduklarını anlattı: İki kişi Gülen’e ramazan ayı nedeniyle Ergenekon gözaltılarına ara vermeyi anlatıyordu. Gülen ‘Onlar oruç tutmuyor, devam edelim’ dedi

Ergenekon gözaltıları için talimat vermiş!

Donanma Komutanlığı’nda görevliyken itirafçı olan eski üsteğmen ve eski astsubay FETÖ ile ilgili çarpıcı ifadeler verdi. Eski üsteğmen N.A. ve eski astsubay B.A., Kocaeli’nde polise teslim olmuştu. Eski üsteğmen, emniyetteki ifadesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Ergenekon operasyonları dönemindeki söylemlerini anlattı.

‘AK Parti kaybetsin’ duası

2011’de Gülen’i i ziyaret etmek için ABD’ye gittiğini belirten N.A., buraya gitmek için irtibat kurduğu örgüt abisine görüşme için 100 dolar himmet parası aldığını söyledi. Parayı vermeyenin görüşmesine izin verilmediğini aktaran N.A. şunları söyledi: Gülen’le görüştük. Gülen’in evindeyken Ergenekon operasyonları yoğun olarak yapılıyordu. Gülen’in evindeyken 2 kişinin konuşmasına tanık oldum. Gülen’e Türkiye’de alınacaklar var, ramazan nedeniyle gözaltılara ara vermelerini anlatıyordu. Gülen de ‘Onlar zaten oruç tutmuyor, devam edelim’ dedi. 17-25 Aralık’tan sonraki seçimlerde Gülen dua dağıttı. ‘AK Parti hükümeti kaybetsin’ diye dualar dağıtılıyordu. Gülen, duaların kabul olacağını ve AK Parti’nin seçimi kaybedeceğini anlatıyordu. AK Parti seçimi kazanınca Gülen, ‘Cemaatin içindeki ikiyüzlüler yüzünden dualar kabul olmadı. İkiyüzlüler gidince dualarımız kabul olacak’ dedi.

Haberin Devamı

‘Alkol alın’ talimatı

Eski Astsubay B.A. ise örgüt abilerinin talimatlarını şöyle anlattı: Deşifre olmamak için alkol alın. Kalabalık yerlerde alkol alın ki kendinizi belli edin. Bir akşam otelde resepsiyon vardı, buraya katıldım. Örgüt abisini arayarak alkol alacağım bilgisini verdim. Örgütteki abiler, ‘Abdeste gerek yok, namazı gözünüzle kılın, kendinizi belli etmeyin’ diyorlardı. İki itirafçı nöbetçi hakimlikçe “etkin pişmanlık” hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla salıverildi.