Gazete Vatan Logo

Ergenekon duruşması sürüyor

Tutuklu sanıklardan Bekir Öztürk, “Avukatlar, savcılar tarafından taciz edildiğini öne sürdü

'Ergenekon" davası kapsamında 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılamasının süreceği Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları
Yerleşkesi'ne, avukat ve basın mensuplarının girişi devam ediyor.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi nizamiyesine gelen basın mensupları, burada el dedektörü ile üzerleri arandıktan sonra kimlik kontrolündengeçirildi. Gazeteciler, daha sonra da yerleşke içindeki "ziyaretçi giriş bölümü"ne geldi.



Bu bölümde, duruşmayı iç salonda izleyecek olan Anadolu Ajansı ve diğer 5 haber ajansından birer muhabir ile diğer basın mensuplarının kayıtları yapıldı.

Bu işlemin ardından haber ajanslarının muhabirlerinden birine duruşma salonuna giriş, ikinci muhabire ise bu salonun olduğu binaya giriş kartı teslim edildi. Diğer gazete ve televizyon muhabirlerinden ise sadece birine adliye binasına giriş kartı verildi.



Daha önceki uygulamadan farklı olarak cep telefonları ve kamerasız diz üstü bilgisayarlarını adliyenin bahçesindeki prefabrik odalara götürmelerine izin verilen haber ajansları muhabirleri ile gazete ve televizyonlardan birer muhabir, duruşmanın yapılacağı salonunun bulunduğu alana alındı.



Bu arada, ziyaretçi giriş bölümünde, yoğunluk yaşanmaması için avukatlar ve tutuksuz sanıkların girdiği bölüm ile gazetecilerin yerleşkeye alındığı bölümün ayrıldığı görüldü.

Yerleşkeye giren gazetecilerden birer haber ajansı muhabiri, mahkeme heyeti, sanıklar, avukatlar ve izleyicilerin bulunacağı ve duruşmanın görüleceği iç salona alınacak.

-GAZETECİLER VE AVUKATLAR İÇİN 2 ODA-

Öte yandan, girişinde güvenlik kontrolü yapılan duruşma salonunun bulunduğu binanın bahçesine gazeteciler ve avukatlar için 2 ayrı prefabrike oda yapıldı. Her birinin içinde çelik dolaplar olan bu odaların birini gazeteciler,
diğerini ise avukatlar kullanacak.



Avukatlar ile gazeteciler, yanlarında getirdikleri diz üstü bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik eşyayı odalardaki dolaplarına koyarak kilitleyebilecek.

Avukatların, duruşmanın yapılacağı salona kamerasız diz üstü
bilgisayarlarını sokabileceği, gazetecilerin ise yasa gereği cep telefonu, diz üstü bilgisayar gibi elektronik eşya ile salona giremeyeceği kaydedildi.



DURUŞMA BAŞLADI

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı
"Ergenekon" davasının bugünkü duruşması başladı.

Köksal Şengün'ün başkanlığındaki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü
oturumunu başlattı.

Duruşmaya Veli Küçük, Sami Hoştan, Muzaffer Tekin ve Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar katıldı.

Haberin Devamı