Gazete Vatan Logo

Ergenekon davasında Tuncay Özkan gerilimi

Tuncay Özkan'ın savunması gerilim yarattı..

İkinci Ergenekon davasında Tuncay Özkan “1 yıldır tutukluyum ama suçumu bilmiyorum” diye isyan etti. Özkan’ın hararetli konuşmasını alkışlayan izleyiciler salondan çıkarıldı. Özkan’ın bağırarak konuşması üzerine duruşmaya ara verildi.

İkinci Ergenekon davasının üçüncü duruşması dün Silivri’de yapıldı. Duruşmaya davanın 53 tutuklu sanığından Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, İbrahim Şahin, Mustafa Özbek’in de aralarında bulunduğu 49’u katıldı.

Aralarında Emekli Org. Hurşit Toron, Prof.Dr Yalçın Küçük, MGK eski sekreteri Emekli Org. Tuncer Kılınç, YÖK eski Başkanı Prof.Dr Kemal Gürüz, ATO Başkanı Sinan Aygün ve gazeteci yazar Erol Mütercimler’in de olduğu çok sayıda tuttuksuz sanık da duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Fatih Hilmioğlu ve Fahri Kepek sağlık sorunları dolayısıyla duruşmaya katılamadılar.

Kimlik tespiti sırasında Türk Metal İş Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek 6 çocuğu olduğunu ve aylık kazancının 9 bin TL olduğunu beyan etti. Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz geliriyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: Üniversite ve YÖK’ten emekliyim, 3 bin 500 TL maaşım var Ankara Çankaya’da oturuyorum. Ev bana ait başka gelirim yoktur. Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç ise gelirini açıklarken “4 bin 500 TL gelirim var, 480 TL kira veriyorum. Başka gelirim yok, Emekli Sandığı’na tabiyim” dedi.

Özkan hakimle tartıştı

Kimlik tespitinin ardından söz alan tutuklu sanıklardan gazeteci Tuncay Özkan 1 yıldır ceza evinde olduğunu ancak suçunun ne olduğunu öğrenemediğini ifade etti: “Burada emekli askerler, polis memurları ve akedemisyenlerle birlikte bu durumda olmakan üzüntü duyuyorum. Bu şekilde burada olmamız utanç verici. Ben suçumu öğrenmek istiyorum. Danıştay bombalarını ben aldım diyen Fetullah’ın müridi Süleyman Esen’i neden serbest bıraktınız? Mustafa Kemal’in müridi Tuncay Özkan neden burada? Bunları öğrenmek istiyorum.”

Duruşma salonunda bulunan Tuncay Özkan’ın başkanı olduğu Yeni Partili izleyiciler Özkan’ın bu sözlerini alkışlayınca heyet baskanı Köksal Şengün tepki gösterdi. Şengün duruşma salonunun güvenliğinden sorumlu görevli jandarma komutanına dönerek sanıkların ailelerinin haricindeki herkesin dışarı çıkarılmasını emretti. Tuncay Özkan bu karara sert tepki gösterdi ve bağırarak: “Bunu yapamazsınız, bu hukuksuzluktur” dedi. Köksal da cevap vermekten kaçınmadı: “Burası alkış yeri değil, duruşma düzenini bozuyorsunuz. Bu ifade yönteminiz doğru değil, lütfen bağırmayın oturun.” Bu cevap üzerine Tuncay Özkan bağırarak konuşmaya devam etti. Bu sırada sanık avukatları da ayağa kalkarak konuşmaya başladı. Şengün bu duruma müdahale ederek duruşmaya 1,5 saat ara verdi. Tuncay Özkan’ın mahkemede söylediklerini öğrenen ve Özkan’ı desteklemek için duruşma salonunun dışına gelen Yeni Partililer ve Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyeleri sloganlarla içerde yaşananları protesto etti.

Özetin özeti okunacak

Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün’ün kararı doğrultusunda saat 13:34’te iddianamenin özetinin okunmasına geçildi. Bu sırada avukatlardan olumsuz tepki yükselince Şengül ’Özetin özeti okunacak’ dedi.

Haberin Devamı