Gazete Vatan Logo

Ergenekon'da tahliyeler devam ediyor!

Ergenekon Davası’nda tahliye dalgası dün de sürdü. Aralarında emekli generaller Veli Küçük ile Tuncer Kılınç’ın da olduğu 18 kişi tahliye oldu.

Ergenekon'da tahliyeler devam ediyor!

Ergenekon Davası’nda önceki gün 19 tahliye kararının ardından dün de 17 kişi tahliye edildi. İlk olarak İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof atılması olayının azmettiricisi olduğu iddia edilen Boğaç Kaan Murathan’ın tahliyesine karar verdi. Ardından İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nden tahliye kararları geldi. Mahkeme emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Toplumsal Dönüşüm Yayınevi’nin sahibi Durmuş Ali Özoğlu’nun tahliyelerine karar verdi. Ancak Malatya’daki Zirve Yayınevi katliamı davasında da tutuklu yargılanan Hurşit Tolon, cezaevinden çıkamayacak.

Kılınç’a oy çokluğu ile tahliye

Ergenekon’da müebbet alan emekli Korg. Mehmet Eröz ile 13 yıl ceza alan MGK eski Genel Sekreteri emekli Org. Tuncer Kılınç’ın AYM’nin kararını dikkate alarak tahliyesine oy çokluğuyla karar verildi. Dün tahliye olan diğer isimler ise şöyleydi: Aydınlık eski Genel yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım, Yarbay Mustafa Dönmez, emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, SESAR Genel Başkanı İsmail Yıldız, Emekli Binbaşı Fikret Emek, Kemal Şahin, Aykut Metin Şükre, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Yazar Ergün Poyraz, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Serdar Öztürk ve emekli Albay Fuat Selvi.

‘Mücadeleye devam’

Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, “Hiçbir zaman tam bağımsız, yansız bir yargı olamamıştır. Her zaman siyasi güç kimdeyse onun peşine takılmıştır. Cezaevinde kalan arkadaşlarımız için de inşallah bir gün bu kapılar açılacak. O kapılar açılana kadar biz de onların arkasındayız. Bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Silivri’den Berkin’e selam

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan sanıkların tahliyesi dün de devam etti. Mahkemelerin aldığı tahliye kararlarından sonra Silivri Kapalı Cezaevi’nden 4 sanık tahliye oldu. Tahliye olanların hepsi yaptıkları açıklamada Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesine vurgu yapması dikkat çekti.

































Haberin Devamı