Gazete Vatan Logo

Ergenekon'da Cumhuriyet tarihinde bir ilk!

Sevgi Erenerol’un avukatı çarpıcı bir ayrıntıyı açıkladı

Ergenekon’da müebbet yiyen 60 yaşındaki Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol’un avukatı, “Cumhuriyet tarihinde siyasi davadan müebbet alan tek kadın o” dedi.

Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol, tutuklandığı dönem ilk olarak Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu. Ardından Silivri Cezaevi’ne nakledildi. Avukatı Mehmet Kozan, müvekkilinin mahkumiyet kararına şaşırmadığını söylüyor: “Mahkemenin ceza vereceğini tahmin ediyorduk. Duruşmadan önce Erenerol ile konuştuk. Mahkemenin siyasi düşündüğünü, dolayısıyla olumlu bir karar beklemediğini ifade etti. Karar açıklanırken elindeki Atatürk posterini mahkeme heyetine doğru kaldırdı. Salondan götürülürken göz göze geldik. ‘Bugünler de gelir geçer’ der gibi gülümsedi. Müvekkilim, Cumhuriyet tarihinde siyasi bir davadan müebbet cezaya çarptırılan tek kadın. Kendisi 60 yaşında.”

‘Paskalyada yemek yediler’

“Patrikhane’de düzenlenen paskalya bayramında Muzaffer Tekin’in de aralarında olduğu sanıklardan birkaçı ile yemek yeniyor. Paskalya yemeklerinden birine ben de katıldım. Bir kez de Genelkurmay, Türk Ortodoks Patrikhanesi’nden resmi olarak azınlıklarla ilgili bilgi istiyor. Karargah denilen yerde bir kez paskalya yemeği yenmiş. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni yıkmaya çalışmak suçlamasıyla ilgili toplanan delillerde kanıt göremedik. Böylesi ağır bir suçlama için yargılama sırasında suçluluğun ispat edilmesi gerekirdi. 60 yaşına gelmiş bir kadının örgüt işlerine girip, örgüte üye olması şahsen mantıklı gelmiyor. Ne olup biteceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz.”

Haberin Devamı