Gazete Vatan Logo

Erenköy'de resim tepkisi

Erenköy'de resim tepkisi

Kadıköy’deki Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nde boya badana işleri nedeniyle Atatürk köşesindeki fotoğrafların kaldırılıp kazan dairesine atıldığını ve değerli eşyalara zarar verildiğini savunan vatandaşlar eylem yaptı. Okul önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup “Müdür istifa “ sloganları atarak, olaya tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Sunay Akın da gruba destek verdi. Gazetecilere açıklama yapan Sunay Akın, “Maalesef iddiaların doğru olduğunu gözlemledim. Kız Lisesi’nin içini, dışını, tarihini çok iyi biliyorum. Şu andaki restorasyonda hiç memnun değilim. Burası bir tarihi eserdir.

Öyle her eline fırça alan giremez, girmemeli. Burası bir tarihi eserdir, anıt eserdir, burası restorasyon gerektirir. Anıtlar Yüksek Kurulu bu duruma el atmalı. Elbette ki her yer yenilenir ama bunun adı restorasyondur. Siz oradaki görevli arkadaşların eline fırça badana verirseniz işte tarihi hafızayı yok edersiniz.

Alzheimer olan bir topluma dönüşüyoruz. Alzheimer olan biri nereden geldiğini bilmez, nereye gideceğini de bilmez. Bütün fotoğraflarını gördüm. Okulun şu halini görmek istemiyorum. O kadar vahim” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise, okula girip iddiaların doğru olup olmadığını yerinde göreceğini ifade etti. Eylemin ardından grup dağıldı.

Haberin Devamı