Gazete Vatan Logo

Erener'den Güney Asya'ya 100 bin dolar

Ünlü sanatçı Sertab Erener, Güney Asya depreminde en çok zarar gören bölgelerden Sri Lanka'ya 100 bin dolarlık ilaç yardımında bulundu

İstanbul'da gerçekleştirdiği yardım konserinden elde edilen 100 bin doların üzerindeki gelirle tıbbi malzeme alan Erener, Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki felaketzedelere yardım elini uzattı. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü bölgeye gelen Erener, yardım ekipleri ile birlikte beraberinde getirdiği ilaçları felaketzedelere ulaştırdı. Erener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı ile bugün akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.

Kolombo'da Türkiye'nin Kolombo Fahri Başkonsolosu'nun Türk heyetine verdiği öğle yemeğine katılan Erener, burada gazetecilere bir açıklama yaptı. Bir proje üretip konser gerçekleştirdiğini ve konserin bilet gelirlerini gerekli olan tıbbi yardıma dönüştürdüğünü hatırlatan Erener, "Bu yardımları ellerimizde ulaştırdık. Gönül rahatlığı ile ülkeme dönebilirim" dedi. İlaçları, bölgenin felaketten en çok etkilenen kesimlerine dağıttıklarını anlatan Erener, kendilerini Sri Lanka Sağlık Bakanlığı'nın yönlendirdiğini söyledi.

"Çok acıklı bir öykü. Biz de yaşadık" diyen Erener, felaketin bombadan daha tahrip edici etkiler yarattığını ifade etti. Erener, "Hepimizin başına gelebilir. Bu vicdani bir durumdur. Herkese örnek olsun diye buradayız. İçim çok rahat. İyi ki gelmişim. Burada çok zor koşullar var. Özellikle hijyen konusunda problem yaşadık. Bizim ülkemiz bir cennet. Türkiye'de yaşadığım için gururluyum" şeklinde konuştu.

Erener, sanatçı arkadaşlarını da bölgeye duyarlı olmaya davet ederek herkesin bu insanlara sahip çıkmasını istedi.

Erener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı ile bugün akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.

Haberin Devamı