Gazete Vatan Logo

Erem’den ‘Boat’ show

CNR’ın patronu Ceyda Erem 1 yıl aradan sonra Boat Show’un CNR’a geri dönüşüyle aldı

CNR’ın patronu Ceyda Erem, dünyanın karada yapılan ikinci büyük tekne ve yat fuarı olan Avrasya Boat Show’u geçen yıl başka bir şirkete kaptırdı. Ancak Erem, zarar etmeyi göze aldı ve alternatif bir fuar düzenlemedi. Bunun karşılığını da 1 yıl aradan sonra Boat Show’un CNR’a geri dönüşüyle aldı.

Türkiye’de denizcilik sektörünün en büyük buluşması olan CNR Avrasya Boat Show, Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı, 1 yıl aradan sonra yeniden CNR tarafından gerçekleştirilecek. Türk Yatçılık Sektörü’nün temsilcisi Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) ile CNR, 2013, 2014 ve 2015 yılları için Avrasya Boat Show’u CNR EXPO’ da gerçekleştirmek üzere anlaşma imzaladı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Fuarcılıkta da her yıl bir önceki yıldan daha iyi bir fuar yapmazsanız kaybedersiniz. Biz yıllardır fuar organizasyonu konusunda işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Doğru katılımcıyı doğru alıcıyla bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle denizcilik sektörü bizi tercih etti” diye konuştu.

Boat Show Fuarı’nın geçen yıl başka bir fuar şirketine gitmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erem, “O dönem bizden ayrılmak isteyen firmalara paralarını geri ödedik. Başladığımız fuarı yarım bırakarak ciddi zarar ettik. İstesek alternatif bir fuar yapabilirdik, ancak sektörü bölmek istemedik. Çünkü maddi zarar bir şekilde çözülür ama manevi zararı ödeyemezdik” dedi. Erem, CNR Expo’nun ulaşım ve lokasyon avantajı, salon yerleşim konsepti uygulanabilirliğinin daha kolay olması, önceki yıllarda, Boat Show’un 17 kez bu mekanda yapılmış olmasının yarattığı ziyaretçi alışkanlığı ve katılımcı firmalar açısından lojistik avantajlarının olması sebebiyle Boat Show katılımcılarının tercihi olduğunu söyledi. CNR’ın kapısının herkese açık olduğunu vurgulayan Erem, Autoshow’u da beklediklerini vurguladı. Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu da “Geçtiğimiz sene biz Boat Show’u başka bir fuarcılık şirketi ile düzenlediğimizde CNR isteseydi farklı bir Boat Show’u kendisi düzenleyebilirdi. Ama yapmadılar kurum olarak sektöre darbe vurmak istemediler. Bunun için sektör adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı