Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Yeterince sahip çıkmadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayesi'nde Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu

Erdoğan: Yeterince sahip çıkmadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı Hilye-i Şerif yarışması ödül töreninde, “Yaşadığımız zilletten kurtuluşumuz, dinimiz İslam ile aramızdaki rabıtayı güçlendirmemizden geçiyor” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması ödül törenine katıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hilye-i Şerif yarışmasında birincilik kazanan ödül alan sanatçıları kutlayarak,”Peygamber Efendimizin güzel cismini, davranışını, ahlakını anlatan hilyeler medeniyet coğrafyamızın en nadide eserleridir. Peygamber efendimize olan muhabbetimizi, sevgimizi, aşkımızı hilyeler aracılığıyla ifade ediyoruz” dedi.

‘Yolundan gitmeliyiz’

Erdoğan, “Müslümanların hem kendi aralarındaki çatışmalarda hem de dış güçlerin saldırılarıyla zulme uğradığı, kayıplar verdiği, acı çektiği bir dönemde peygamber efendimize olan özlemimiz çok daha anlam kazanıyor. Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların, ona ve tebliğcisi olduğu dine yeterince sahip çıkamamış olmamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Müslümanlar olarak yaşadığımız zilletten kurtuluşumuz, dinimiz İslam ile aramızdaki rabıtayı güçlendirmemizden geçiyor. Bu süreç peygamber efendimizin bize bıraktığı miras; sahip çıkabildiğimiz, hayatını ve mesajlarını anlayıp yaşayabildiğimiz ölçüde hızlanacaktır. Bizim görevimiz peygamber efendimizin yolundan gitmek, sürekli onu tekrarlamak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehidi uğurladı

Şırnak’ta helikopter kazasında şehit olan Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker için Çatalca’daki Nakkaş köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan cenaze töreni sonrası şehit ailesine taziyelerini iletti.