Gazete Vatan Logo

Erdoğan, Trump ve Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile peşe peşe görüşmeler yaptı. Görüşmelerin ardından açıklamalar geldi.

Erdoğan, Trump ve Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile peşe peşe görüşmeler yaptı.

Erdoğan-Putin G-20'de yüzyüze görüşecek

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rusya Federasyonu Başkanı Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmiş Ramazan Bayramı'nı kutladığı görüşmede Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. Suriye meselesinin çözümüne yönelik işbirliğinin önemine dikkati çeken iki lider, Astana görüşmelerine değindiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin, Hamburg’da G-20 Zirvesi’nde yüz yüze bir görüşme yapma konusunda mutabık kaldılar.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yaptı. Ünal, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ve Putin'le görüştü. Erdoğan, Trump görüşmesi 40 dakika sürdü" dedi. Ünal daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Almanya ile yaşanan kriz hakkında konuşan Mahir Ünal, "Almanya'nın tutumu üzücü, kabul edilemez" diye konuştu.

Katar krizi görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında telefon görüşmesi de gerçekleşti. Savunma sanayii ve ekonomi alanında ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, körfezde Katar ekseninde yaşanan gerilim hakkında da görüş teatisinde bulunuldu.
Görüşmede, gerilimin bir an önce düşürülmesinin, sorunların müzakerelerle halledilmesinin, bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle PKK, FETÖ ve DEAŞ dahil terörün her türüne karşı çıkmanın önemine dikkati çekti.
İki lider, terörizmle mücadelede iş birliğinin daha da güçlendirilmesi ve terörün finansmanının önlenmesi hususlarında da mutabık kaldı.

Haberin Devamı

CHP YÜRÜYÜŞÜ

CHP'nin Adalet Yürüyüşü ile ilgili sorularına cevap veren Ünal, "CHP sözcülerinin açıklamaları şaşırtıyor" dedi.

Ünal şöyle devam etti:

"CHP’nin bu yürüyüşü MKYK toplantısında özel olarak ele alınmamıştır. İç ve dış siyasi gelişmeler çerçevesinde ele alınıp konuşulmuştur. CHP sözcülerinin açıklamaları beni de şaşırtıyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz denir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının son 8 yıldaki siyasi pozisyonlarına söylemlerine baktığımızda hangi dönemde millet hassasiyetleriyle hareket ettiği araştırılsa çok fazla bir şeyle karşılaşamayız herhalde. Bugün de maalesef mesele adalet değil. Bizim adaletten anladığımız her şeyin yerli yerine koymaktır. Bu çerçevede baktığımızda CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının söylemlerine baktığımızda bu ülkenin savcısı şehit edildiğinde teröristlerin savunuculuğuna soyunuyorsa, Avrupa’dan Türkiye için yaptırım talebinde bulunuyorsa, 17 Aralıktan sonra paralel devle yapılanmasına kalkan oluyorsa, YPG ve PYD ile ilgili “terör örgütü değildir” deniyorsa burada adaleti nerede arayacağız? Ve CHP’li sözcüler yürüyüşte korkmadan yürüdüklerini söylüyorlar. Evet devletimiz gereken güvenliği sağladığı için güvenle yürüyecekler. Mesele 15 Temmuz gecesi cesaretle yürümekti."

Haberin Devamı

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

"11 Temmuz’da iç tüzük konusu komisyonda görüşülmeye başlanacak. 15 temmuz yaklaşırken CHP’nin tutumu da son derece içler acısı bir görüntü sergiliyor.

Haberin Devamı

Bu törenler cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek olan resmi devlet törenleri. 15 temmuz destanına önemli bir katkısı olmuştur Ak parti teşkilatlarının. AK Parti teşkilatını tebrik ediyorum. 15 Temmuz gecesi selalalrın okunmasıyla birlikte 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru demokrasi yürüyüşünü gerçekleştireceğiz."