Gazete Vatan Logo

Erdoğan Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın görüştüğünü açıkladı. Kalın, " İkili ve bölgesel konular ele alındı" dedi.

Erdoğan Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANILIĞINDAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald J. Trump Arasındaki Görüşmeye İlişkin Basın Açıklaması
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.
Görüşmede, NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.
İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın işbirliği yapmak için atılan adımların sürdürmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada görüşmede bölgesel konuların ele alındığı açıklandı. Açıklamada ayrıca işbirliğinin güçlendirileceği vurgulandı.

Haberin Devamı