Gazete Vatan Logo

Erdoğan Somali'de resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere Somali’ye geldi. Erdoğan, Mogadişu Havaalanı’nda Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeyh Mahmud ile birlikte Mogadişu Havaalanı yeni terminal binasının açılışını yaptı.

Açılış öncesi konuşan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, "Ben de kardeşim Erdoğan’a hoş geldiniz diyorum. Biz ve halkımız çok mutluyuz. Somali’nin tarihi değişimi içinde yerinizi alıyorsunuz. Somali halkı bu yardımları unutmayacaklar. Altyapı yapıldı, hastaneler de değişiklikler yapıldı. Heyetinizle buraya hoş geldiniz" dedi.

Daha sonra açılışın yapılacağı yeni terminal binasına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasına "Mogadişu Havalimanı'nın bu muhteşem terminal binasının açılışında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyerek başladı.

Terminal binasının, birçok sıkıntı çekmiş Somali halkına hayırlar getirmesini temenni eden Erdoğan, binanın yapımını üstlenen Kozuva Şirketler Grubu'na da teşekkürlerini iletti.

SOMALİ HALKI BUNU UNUTMAYACAK

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud da bugünün Somali'nin gelişimi ve tarihi için çok önemli bir gün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Somali halkının mutluluğunu dile getiren Mahmud, desteklerinden ötürü Somali'nin Türkiye'ye teşekkür borcu olduğunu belirtti. Geçmişteki Mogadişu ile bugünkü Mogadişu arasında büyük fark olduğunu vurgulayan Mahmud, "Bu farkı siz ve Türk devletinin yaptığı değişiklikler sayesinde buradan görebilirsiniz. Somali halkı da bu yardımı asla unutmayacaktır. Bu terminal, Somali halkına büyük bir değişiklik getirdi" diye konuştu. Mahmud, başka altyapı yatırımlarının da sürdüğünü, her yerde değişiklikler yapıldığını kaydederek, Erdoğan'a ve heyetine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim edildi.

Çıkışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da eşlik etti.