Gazete Vatan Logo

Erdoğan, Putin ile görüştü!

İki lider Afrin ve İdlib'deki gelişmeleri değerlendirdi.

Erdoğan, Putin ile görüştü!

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığını belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda işbirliğini ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi. Görüşmede, İdlib’te Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi. İki liderin, ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etmenin önemini de vurguladıkları öğrenildi.

Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin resmi televizyonu, bugün terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e "halk güçleri" olarak nitelendirilen bir grubun gireceğini belirtmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili "Eğer rejim, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa Türk askerini hiç kimse durduramaz" ifadesini kullanmıştı.

Eylül ayındaki Suriye konulu Astana Zirvesi’nde, İdlib ve çevresinde çatışmasızlık bölgeleri konusunda anlaşmaya varılmıştı. Türkiye, Rusya ve İran’ın üç garantör ülke olarak bu bölgelerde güvenliği sağlaması gerekiyor. Türkiye, muhaliflerin kontrol ettiği İdlib’de gözlem noktaları kurmaya devam ediyor.

Haberin Devamı