Gazete Vatan Logo

Son dakika... Kritik görüşme! Cumhurbaşkanı ile Putin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sona erdi. Erdoğan görüşmeye ilişkin ilk açıklamasında, "Ortak açıklama bölgeye yeni bir umut getirecek" dedi.

Son dakika... Kritik görüşme! Cumhurbaşkanı ile Putin...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için özel uçak "CAN" ile saat 14.05'te Rusya'nın Soçi kentine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Soçi Uluslararası Havalimanı'na gelişinde Soçi Belediye Başkanı Anatoli Pakhomov, Rusya Dışişleri Bakanlığı protokol yetkilileri ve Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz karşıladı.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Soçi'ye geldi.

1 saat 50 dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşmesi sona erdi.

Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 50 dakika sürdü.

AÇIKLAMAMIZ BÖLGEYE UMUT GETİRECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi'den Putin ile görüşmesine dair ilk mesajı, "Ortak açıklama, bölgeye yeni bir umut getirecek. Siyasi, askeri, ekonomik birçok konularda fikir alışverişlerimiz Rusya ile birbirimizi güçlendirecek boyuttadır. Bölgesel konulardaki dayanışmamız bölgeye umut verir. Şu anda sadece bölgemiz değil dünyanın gözü inanıyorum ki bugün Soçi'de" oldu.
PUTİN: ÇÖZÜM YOLLARI ARAYACAĞIZ
Rusya Devlet Başkanı Putin de "Görüşeceğimiz çok konu var. Bazıları komplike konular. Bunları hem gözden geçireceğiz hem de bunların çözüm yollarını arayacağız." ifadelerini kullandı.
Erdoğan ve Putin görüşmelerde, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin siyaset, ekonomi ve enerji gündeminde yer alan konuları ele alacak, "Suriye" başta olmak üzere bazı bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

Haberin Devamı