Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Oraya da gireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akademik yıl açılışında konuştu. Erdoğan Musul ile ilgili konuşurken, "Şimdi El Bab'a doğru yürüyoruz, oraya da gireceğiz" dedi.

Erdoğan: Oraya da gireceğiz

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* 2002 yılında Üviversite sınavına 1 milyon 817 bin 590 kişi başvurmuştu, 662 bin 336'sı yüksek öğrenime yerleşmişti. Şu anda 81 ilimizde üniversite var. Artık üniversitenin ağırlık olarak öğrenciye ulaştığı bir sistemi kurduk.

*Yüksek öğrenimdeki öğrenci sayısı 7 milyon 194'e ulaştı. Artık mücadele daha kaliteli bölümlere girmek için yaşanacaktır. Dünyanın heryerinde bu böyledir. Üniversitelerimizin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde uzmanlaşmasını sağlamamız gerekiyor.

* YÖK'ten bağımsız bir kurumun kurulmasını istiyorum. YÖK'e yeni bir hedef tavsiye ediyorum. Ülkemizin bilim hayatını uluslararası alanda temsil edecek 5 üniverite belirleyip bunları destekleyelim. Üniversitelerimiz asli görevini yaparken yeni neslin fikri temelini oluşturacak alt yapıyı asla unutmamalı.

* Misak-ı Milli'yi anlarsak Irak'taki sorumlulumuzu Suriye'deki sorumlulumuzu anlarız.

*Her kim PKK'yı Kürt kardeşlerimizin haklarını savunan bir örgüt olarak düşünüyorsa onun aklından şüphe ederim.

Haberin Devamı

* FETÖ'nün tabanı ibadet diyorum. Artık onu da diyemiyorum.

*Bu darbe derdest edildi bu dünyada da örnek oldu.

* Beni öldürmeye gelenleri benim askerim öldürmedi gitti yargıya teslim etti. Bizi yargılamaya çalışıyorlar binlerce kişiyi görevden aldınız diye biz bunlara bu saatten sonra devam edin mi diyeceğiz.

*30 bin kişiyle Haşdi Şabi gelecek diyorlar, geleceği varsa göreceği de var.

*Sen bizle uğraşacağına git PKK'yla DAEŞ'le uğraş.

*Amerikalı dostlarımıza diyoruz, bizi bu tezgaha getiremezsiniz.Siz Afganistan dediniz Irak mı geldi, NATO dışı ülkeler mi geldi? Biz geldik.

*Musul operasyonunun bölge halklarından oluşan kuvvetler tarafından yürütülmesi şart. Sahada olacağız. Bağdat yönetimi meseleyi alenen Türkiye düşmanlığına dönüştürmüştür.

MUSUL

* Şimdi El Bab'a doğru yürüyoruz, oraya da gireceğiz. Mümbiç'le ilgili koalisyon güçlerime PYD/YPG olmayacak dedik. Rakka'da sizlerle beraber bu operasuonu yaparız dedik. Şimdi bunun da görüşmeleri yapılıyor. Kimsenin toprağında gözümüz yok, yeter ki kimsenin bizim vatan topraklarımızda gözü olmasın. Biz mehzep çatışmalarına taraf olmak istemiyoruz. Ama orasaki sünni , arap kardeşlerimizi de birilerine yedirtmek istemiyoruz.

Haberin Devamı

"ELİNİZDEKİ TEK SİLAH KİTAP OLMALI"

Fazla ileri gittiğimi düşünebilirsiniz ama anaokulu dahil okullarımızda İstiklal Marşımızı ezbere bilmeyen tek evladımız bile kalmamalı. Elinde silahla, pala ile dolaşan bu halkın genci olamaz. Senin tek silahın kalem olmalı.