Gazete Vatan Logo

Erdoğan onları es geçti!

Çankaya Köşkü’ne gelen liderler arasında soğuk rüzgarlar...

Cumhuriyet Bayramı törenlerinde liderler arasında soğuk rüzgarlar esti. BDP’nin yer almadığı törenlerde, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ile tokalaşmadı, konuşmadı. Emine Erdoğan ilk kez Hipodrom’da töreni izledi.

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. BDP’lilerin katılmadığı törende, liderlerin sohbet etmemesi dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasında soğuk rüzgarlar esti. Soğuk algınlığı nedeniyle hafta sonu Kayseri programını iptal eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de törene katıldı. Törende Gül’ün vatandaşlar tarafından alkışlanması dikkat çekti. Gül de el sallayarak vatandaşlara karşılık verdi.

Anıtkabir’deki törenin ardından Çankaya Köşkü’ne geçti. Gül’ün kutlamaları kabul ettiği Köşk’teki törenrde de Anıtkabir’de olduğu gibi Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile selamlaşmadı.

Eşler ilk defa katıldı

Devlet erkanının Köşk’ten sonraki durağı AKM oldu. Törene ilk kez Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, TBMM Başkanı Çiçek’in de eşi Gülten Çiçek’le katıldıkları törende, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının da eşlerinin ilk defa toplu olarak hazır bulunması dikkat çekti. Törenlere katılan, tuğ, tüm, kor ve or rütbesindeki askerler de eşleriyle katıldı. Org. Özel’in, eşi Kamuran Özel, Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan ile bir süre sohbet etti. Erdoğan AKM’deki törende de Kılıçdaroğlu ile tokalaşmadı.

Devlet protokolünün yanı sıra yabancı misyon şefleri, subay, astsubaylar ve vatandaşların da katıldıkları törende Gül, Org. Özel ile üstü açık klasik araçtan tören birliklerini denetledi, vatandaşlar ile öğrencilerin bayramını kutladı. Daha sonra protokoldeki yerini alan Gül, tören geçişini ayakta izledi.

Ağaçlar sökülmüş

AKM’de geçit töreninin olduğu yolun kenarındaki ağaçların söküldüğü gözlendi. Protokolün törenleri rahat izlemesi için sökülen ağaçların yerine küçük çalıların dikildiği görüldü.

Erdoğan ve Gül ayrı gitti

Hipodrom’daki törenlerden sonra Başbakan Erdoğan, özel uçak “Ana” ile saat 13.25’te İstanbul’a gitti. Cumhurbaşkanı Gül ise özel uçak “DAP” ile saat 13.54’te İstanbul’a gitti. Devlet büyükleri, olası risk durumuna karşı ayrı uçakla seyahat etmeyi tercih ediyor.

Haberal’ın da doğum günü

29 Ekim doğumlu olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Mehmet Haberal’ın aynı gün doğduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Gül 29 Ekim kutlamaları kapsamında Köşk’te, Haberal ise memleketi Zonguldak’ta dostları ve partililerle doğum gününü kutladı. Gül, 29

Ekim 1950’de Kayseri’de doğdu. Cumhurbaşkanı dün yeni yaşında 29 Ekim törenleri ve Marmaray’ın açılışına katıldı, akşam da Köşk’te resepsiyona ev sahipliği yaptı. 29 Ekim 1944 tarihinde Rize’de doğan Prof. Mehmet Haberal ise dün önce Anıtkabir ardından da Çankaya Köşkü’ndeki törenlere katıldı. Haberal daha sonra seçim bölgesi olan Zonguldak’a gitti. Deniz GÜÇER

Haberin Devamı