Gazete Vatan Logo

Erdoğan o sözünde belki haklıydı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu; “Erdoğan söylerdi 'Sivas'ın ötesine geçemiyorsunuz diye bir dönem' belliki haklıydı bu eleştiride. Ama şimdi geçiyoruz. O geçemiyor. Oy alamıyoruz neden? Yıllardır oy alamadığınız bir kitleden bir anda oy alamazsınız bunun bir süreci var. Önce samimi olduğunuzun testini yapacaktır. Oy vermedi diye gitmemezlik yapmayacağız. 3-4 yıl içinde partide çok önemli değişiklikler yaptık. Hatadan ders çıkarmak gibi bir alışkanlığımız var" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Türk televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, "Erdoğan küfür etmese biz çıkıp ne diyeceğiz. Hangi milletin adamısın sen? Ben hayatımda erdoğan kadar ikinci bir siyasetçi görmedim. Yalanı ortaya çıkmasına rağmen çıkıp özür de dilemiyor. Kabataş İskelesi buna bir örnekti. Erdoğan, tarihi bilmiyor, tarih kitabı veya kitap okuduğu konusunda ciddi endişelerim var. Bir ülkeyi yöneten bu kadar cahil olamaz" dedi.
"AKP'YE OY VEREN VATANDAŞLARIM ALLAH SİZE AKIL SORGULAMA YETKİSİ YETENEĞİ VERMİŞ"
Kılıçdaroğlu, "AKP'ye oy veren vatandaşlarımdan da aynı şeyi isterim. Allah size akıl vermiş, sorgulama yetkisi, yeteneği vermiş. Oturacaksınız liderleri kendi aklınızdan tartacaksınız. Bana yalan söyleyen birisine niye oy vereceğim diye düşünmeli" diye konuştu.
"ERDOĞAN 'SİVAS'IN ÖTESİNE GEÇEMİYORSUNUZ' SÖZÜNDE BELKİ HAKLIYDI"
3-4 yıl içinde partide çok önemli değişiklikler yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim ne eksiğimiz var? Eksikliğimiz yok mu elbette var. Erdoğan söylerdi 'Sivas'ın ötesine geçemiyorsunuz diye bir dönem' bel ki haklıydı bu eleştiride. Ama şimdi geçiyoruz. O geçemiyor. Oy alamıyoruz neden? Yıllardır oy alamadığınız bir kitleden bir anda oy alamazsınız bunun bir süreci var. Önce samimi olduğunuzun testini yapacaktır. Oy vermedi diye gitmemezlik yapmayacağız. 3-4 yıl içinde partide çok önemli değişiklikler yaptık. Hatadan ders çıkarmak gibi bir alışkanlığımız var" ifadelerini kullandı.
"ESKİ HASTALIKLARDAN PARTİYİ KESİNLİKLE KURTARACAĞIM"
Kılıçdaroğlu, "Eski hastalıklardan, anlayışlardan partiyi kesinlikle kurtaracağım. Ben varsam parti yok. Bunlar olmaz. Parti bir tüzel kişiliktir. Hepimiz üyesiyiz" dedi.
"ERDOĞAN HAKKINDA DA FEZLEKE DÜZENLEYECEK YÜREKLİ NAMUSLU BİR SAVCI BEKLİYORUM"
17 Aralık sürecine değinen Kılıçdaroğlu, "Belge, delil vardı. Yeri zamanı geldiğinde doğruları savunduk. Şimdi ben yürekli ve namuslu bir savcı bekliyorum. Erdoğan hakkında da fezleke düzenlemesi lazım. 'Oğlum paraları sıfırla demek' kolay değil. 17 Aralık günü yapılan tespitler. Mahkemenin dinleme kararının süresi nedir onu bilmiyoruz. Devam veya kesilmiş olabilir. Erdoğan orda bir şey yaptı. TİB kayıtlarının 17 Aralık'tan sonraki bölümlerinin tümüyle silinmesini istedi. Niye korkuyor? O konuşmalar yapılmışsa ve suç unsuraysa yasadışı yapılıp yapılmaması hiç önemli değil" diye konuştu.
"DİYELİM SİZ KOMŞUNUZU GÖZETLİYORSUNUZ FİLME ALIYORSUNUZ"
Kılıçdaroğlu, "Örneğin diyelim siz, komşunuzu gözetliyorsunuz. Filme alıyorsunuz. Komşunuz cinayet işledi. Siz onu delil saymayacak mısınız? Olay bu kadar vahimdir" dedi.
"İHSANOĞLU'NUN HİÇBİR CEMAATE MENSUBİYETİ YOK"
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Kılıçdaroğlu, "İhsanoğlu'nu parti içinde dışında sordum. Ekmeleddin beyi AKP aday gösterseydi emin olun biz destek olurduk. Niye vermeyelim? Keşke onlar da destek verseler" dedi. Kılıçdaroğlu, "İhsanoğlu'nun hiçbir cemaate mensubiyeti yok" dedi.
"EFKAN ALA AÇTI TELEFONU POLİSLERE EMİR VERDİ"
"Ülkenin bütün noktaları Erdoğan'ın emrinde" diyerek eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, "Efkan Ala Başbakanlık Müsteşarı değil miydi? Açtı telefonu polislere emir verdi mi? 'Gitmeyeceksiniz başbakanın çocuklarının evini aramayacaksınız' diye. Adalet Bakanı Müsteşarı doğrudan doğruya savcıyı aradı mı İzmir'den dosyayı kapat. Gecenin saat 10 buçuğunda bana sonucundan haber ver demedi mi? Dedi. Bunların hepsi oldu. Elbette bazı namuslu hâkimler, savcılar var. Tümünü aynı kefeye koymamak lazım. Bazıları elbette toplumun ruhundaki adaleti gerçekleştirmek için çalışacaktır. Biz onları baş tacı ediyoruz. Ama ülkenin bütün noktaları Erdoğan'ın emrinde" diye konuştu.
"EKMELEDDİN BEYİ AKP ADAY GÖSTERSEYDİ BİZ DESTEK OLURDUK"
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin Kılıçdaroğlu, "İhsanoğlu'nu parti içinde dışında sordum. Ekmeleddin beyi AKP aday gösterseydi emin olun biz destek olurduk. Niye vermeyelim? Keşke onlar da destek verseler. Milletine taraf olan tokat atar mı? Attı. Küfür eden adamı yanına alıp fotoğraf çektirdin mi? Çektirdi" ifadelerini kullandı.
"İMZA ATMAYAN BAZI ARKADAŞLAR BENİ TELEFONLA ARADI"
Cumhurbaşkanlığı adayı belirlenmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "İmza atmayan bazı arkadaşlar beni telefonla aradı. Ben imza atmak istemiyorum. Başka bir adaya da imza vermeyeceğim' diye" dedi.
"MALI GÖTÜRMEK İÇİN"
Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı ne yapacak? Erdoğan diyor ki; 'Ben yol ihalelerine de bakacağım' ben onun niye takip ettiğini çok iyi biliyorum. Malı götürmek için. Cumhurbaşkanı iken, vatana ihanet hariç hiçbir suçlama yapamazsınız" dedi.
"TELEFON KONUŞMALARINI SAVCILARIN DÜZENLEDİĞİ MECLİS'E GELEN FEZLEKELERDEN ÖĞRENDİK"
Telefon konuşmalarını savcıların düzenlediği fezlekelerden öğrendiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bütün telefon konuşmalarını savcıların düzenlediği Meclis'e gelen fezlekelerden öğrendik. Hala gizliyorlar. Nereye kadar gizleyecekler. Komisyon kuruldu. Bakalım önümüzdeki günlerde açıklanacak" açıklamasında bulundu.
"İHSANOĞLU'NUN HİÇBİR CEMAATE MENSUBİYETİ YOK"
Kılıçdaroğlu, "İhsanoğlu'nun hiçbir cemaate mensubiyeti yok" diyerek, "Eğer yolsuzluğu savunuyorlarsa, kirli bir adam arıyorlarsa, Erdoğan orada duruyor zaten. Temiz bir adam arıyorlarsa, İhsanoğlu" dedi.
"CHP'YE OY VERECEĞİZ AMA MÜSLÜMAN BİR PARTİ DEĞİL DİYORLAR"
Kılıçdaroğlu, "CHP'ye oy vereceğiz ama, Müslüman bir parti değil diyorlar. Geçmişte hep böyle söylerlerlerdi. Zaten tüzel kişilerin dini olmaz. İnsanların dini olur" diye konuştu.
"FİİLİ BAŞKANLIK SİSTEMİNİN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"
Kılıçdaroğlu, "Fiili başkanlık sisteminin olması mümkün değil. Erdoğan seçilir mi? Adı bu kadar yolsuzluğa bulaşmış, bu kadar kirli siyasete bulaşmış birisini o makama oturtacak diye düşünmüyorum" dedi.
EKMELEDDİN BEYİN BAĞIŞ KAMPANYASINA KATILIN ÇAĞRISI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çatı aday Ekmeledin İhsanoğlu’na CHP seçmeninin maddi ve manevidestek vermesini isteyerek, "CHP seçmeninden sadece sandığa gitmesini istemiyorum. Aynı zamanda Ekmeleddin Beyin bağış kampanyasına 1 lira bile olsa yardımını esirgememeli. Bu seçimlerde siyasi partilere hazineden yardım yapılmıyor" dedi. Bir seyircinin "Kılıçdaroğlu, boşuna çabalamasın Erdoğan cebimden cüzdanımı bile çalsa oyumu ona veririm" şeklindeki mesajının canlı yayında okunması üzerine Kılıçdaroğlu, "Zaten cüzdanı yoktur cebinde. Cüzdanı yoktur ama mutlaka ihale almıştır. Hırsıza Ramazan ayında oy veririm demek doğru olmaz" diye konuştu.
"ERDOĞAN BİRAZ YARDIM EDİYORSA İKİ MİSLİNİ DE CEBİNE İNDİRİYOR"
Kılıçdaroğlu, "Erdoğan millet ile halk kavramını bilmiyor. Sen milletten yana falan değilsin. Medya aracılığı ile kitleleri ikna etmeye çalışıyor. Erdoğan biraz yardım ediyorsa, iki mislini de cebine indiriyor. Çıksa karşıma hepsini ispat etmeye de hazırım. Cumhurbaşkanlığı makamına namuslu birinin oturması gerekir" diye konuştu.
"ERDOĞAN MI EKMELEDDİN BEY Mİ MAĞDUR?"
İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir başarı sağlayacağına inandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mazlum olan Ekmeleddin bey. Eğer bizim insanımız mağdurdan yanaysa, kim mağdur? Erdoğan mı, Ekmeleddin bey mi mağdur? Elini vicdanına koysun kararını versin" açıklamasında bulundu.
"EKMELEDDİN BEYİN SAHİBİ HALKTIR"
Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin bey sahipsiz değil. Ekmeleddin beyin sahibi halktır. Bildiğimiz halk adamı. Kendi kişiliğinden ödün vermeyen bir insan. Ekmeledin bey ile ilgili bir mercimek tanesi kadar bir kaygı taşımamaları gerekir. Biz böyle bir adayı, Türkiye Cumhuriyeti halkının önüne koyduk" dedi.
"ERDOĞAN CEBİMDEN CÜZDANIMI BİLE ÇALSA OYUMU ONA VERİRİM"
Bir seyircinin "Kılıçdaroğlu, boşuna çabalamasın Erdoğan cebimden cüzdanımı bile çalsa oyumu ona veririm" şeklindeki mesajının canlı yayında okunması üzerine Kılıçdaroğlu, "Zaten cüzdanı yoktur cebinde. Cüzdanı yoktur ama mutlaka ihale almıştır. Hırsıza Ramazan ayında oy veririm demek doğru olmaz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMEMESİ İÇİN GEREKİRSE ELİMİZE SİLAH ALIRIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız. Neden bölünecek Türkiye? Beraber olmak varken neden kavga? Türkiye büyük bir ülke hepimizin karnı doyar" dedi.

"RAPORU VEREN TÜBİTAK İSE BÜTÜN DÜNYA ALAY EDER"

Ses kayıtlarına ilişkin TÜBİTAK'ın verdiği raporu eleştiren Kılıçdaroğlu, "TÜBİTAK ne hale geldi. Başbakanın talimatı ile Başbakan'ın konuşmaları montaj. Korkuyorlar raporu şimdi veremiyorlar. Raporu veren TÜBİTAK ise bütün dünya alay eder" dedi.

"SEÇİM MİTİNGLERİ YAPACAĞIZ BEN KONUŞACAĞIM"

Cumhurbaşkanlığı seçim hazırlıklarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Biz miting yapacağız. Konuşmalar yapacağım. Ekmeleddin beyin daha fazla halkla iç içe olması gerekiyor" dedi.

"BESLEDİK KARGAYI O DA GELDİ OYDU GÖZÜMÜZÜ"

Kılıçdaroğlu, "Silahların büyük bir kısmı IŞID'in eline geçti. Biz besledik kargayı, o da geldi oydu gözümüzü. Şimdi pazarlıklar sürüyor. Nasıl bir sonuca ulaşır onu da bilemiyoruz. Pazarlıklar gizli kapaklı götürülüyor" dedi.

"OĞLU HABİRE MAL TAŞIYOR İSRAİL'E"

Hükümetin Ortadoğu politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Filistin, İsrail politikamız…para olunca bir sorun yok. Parayı seviyorlar bunlar. Oğlu habire mal taşıyor İsrail'e. Bakmayın siz öyle kavga, dövüş. Türkiye şu anda dış politika açısından en rahat taviz verebilecek bir konumdadır. Ve bu çok tehlikedir. Ortadoğu'nun şamar oğlanına döndüler" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN BÖLÜNMEMESİ İÇİN GEREKİRSE ELİMİZE SİLAH ALIRIZ"

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız. Neden bölünecek Türkiye? Beraber olmak varken neden kavga? Türkiye büyük bir ülke hepimizin karnı doyar" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı