Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Nobel siyasi!

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin 2,5 milyon sığınmacıyı ağırlamasına karşın başkalarının mülteciler konusunda Nobel adayı olmasına tepki gösterdi: “Sistem siyasallaştı...”

Erdoğan: Nobel siyasi!

Dönem başkanlığını Türkiye’nin yaptığı G-20 Zirvesi kapsamında İstanbul’da ilk kez düzenlenen W20 Zirvesi’ne ve 1’inci Asya-Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi kapanış oturumunda katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Suriye kurtuluş savaşı

“Bugün Suriye’de olanlar bir devrim arayışı değildir, o aşama geride kaldı. Artık bu ülkede yaşananlar, Suriye halkının kurtuluş mücadelesidir. Suriye halkının kurtuluş mücadelesini destekliyoruz. Şu anda bölgede faaliyet gösteren DAİŞ, PYD, YPG, PKK gibi terör örgütleri rejimle birlikte Suriye halkının kurtuluş mücadelesine karşı savaşan yapılardır.”

‘O zaman Nusra da var’

“DAİŞ’in hedef aldığı ülkelerin en başında Türkiye geliyor. Türkiye, tüm terör örgütlerinin aynı şekilde karşısındadır. Batılı dostlarımız yan yana oturduğumuz zamanda hep dost. Ama silahlar, onların silahları. İşte kalkıyor bir terör örgütünün başındaki kişi, ‘50 ton silah bize gönderildi ve daha gönderilecek’ diyor. DAİŞ’e karşı savaştıkları için veriyoruz diyorsunuz. O zaman El Nusra denilen bir örgüt var, o da DAİŞ’e karşı savaşıyor. Ona terör örgütü olarak bakıyorsun da diğerine niye terör örgütü olarak bakmıyorsun. Terör örgütünün iyisi, kötüsü olur mu?”

Haberin Devamı

“Ne zaman ki o Aylan yavrumuz Bodrum sahillerine vurdu, ondan sonra bunlar o resim karesini dergilerin başına işlemeye başladılar ve ne oluyoruz demeye başladılar. Tamam da biz ne zamandan beri bağırıp çağırıyoruz. Birileri mülteci kabulünde laf ediyor, ’Biz 30-40 bin mülteci kabul edeceğiz’. Ondan sonra tabi Nobel’e aday gösteriliyor, nasıl oluyorsa. Bizde şu anda 2,5 milyon mülteci var. Bu konuda kimsenin umurunda değil. Çünkü Nobel de siyasi. O da siyasi. Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini zaten çoğunuz biliyorsunuz. Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor. Yani hak ediyor, etmiyor böyle bir şey söz konusu değil, sipariş.”

‘Bizi sevmiyorlar’

“Suriye’de olduğu gibi şu ana kadar 2,5 milyondan fazla insanı misafir ediyoruz. Diğer taraftan birileri biz alırız diyor, sonra Nobel alıyorlar Bunu Nobel’e meraklı olduğumuz için konuşmuyorum sadece bu sistemin nasıl siyasallaştığını söylüyorum. Nobel sizin olsun. Biz bu ödülleri istemiyoruz, biz sadece Allah’ın rızası için bu yolda koşturuyoruz. Biz ne diyoruz dünya 5’ten büyüktür diyoruz, bu yüzden bizi sevmiyorlar, nasıl dersin diye?”

Haberin Devamı

Merkel aday gösterilmişti

Geçen hafta açıklanan Nobel Barış Ödülü 2015’in sahibi Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü olmuştu. Dörtlü bu ödülü 2011’de Yasemin Devrimi öncesi tutumlarından dolayı almışlardı. Papa Françesko ve Almanya Başbakanı Angela Merkel de ödüle aday olmuştu. Merkel mülteci krizinde oynadığı rol gereği ödüle aday gösterilmişti.