Gazete Vatan Logo

Erdoğan M. Ali’nin cenazesine gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, boksun efsanevi ismi Muhammed Ali’nin cenaze törenine katılmak için ABD’nin Kentucky eyaletinin Louisville kentine gidecek

Erdoğan M. Ali’nin cenazesine gidecek

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Erdoğan, Muhammed Ali’nin cenazesine katılmak için Çarşamba gecesi yola çıkacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin ABD’deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir tarafından Perşembe günü kıldırılacak olan cenaze namazında saf tutacak.

Clinton da katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cuma günü de Muhammed Ali için gerçekleşecek anma ve uğurlama törenine katılacağı belirtildi.

Törende, arabaya konulacak Muhammed Ali’nin naaşı, Louisville’de kendi adını taşıyan bulvar boyunca ilerleyerek çocukluğunun geçtiği mahalleye uğrayacak. Cenaze namazı ise ‘KFC YUM! Center’da kılınacak. Buradaki dini törene eski ABD başkanlarından Bill Clinton’ın da katılacağı açıklandı. Ali’nin cenaze namazını ABD’deki Müslüman toplumun en önemli temsilcilerinden İmam Zaid Şakir’in kıldırması bekleniyor.

Erbakan’la cumayı kılmıştı

Muhammed Ali, 1976 yılı Ekim ayında Türkiye’ye gelmişti. O dönemin Milli Selamet Partisi lideri Necmettin Erbakan ile Sultanahmet Camii’nde cuma namazı kılmıştı. Erbakan oğluna, Muhammed Ali Fatih adını koymuştu.

Haberin Devamı