Gazete Vatan Logo

Erdoğan liderlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve muhalefet liderleri ile bir araya geldi. Toplantı 2 saat 40 dakika sürdü.

Erdoğan liderlerle bir araya geldi

Erdoğan; Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları nedeniyle teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabulü 14.06'da başladı. Toplantı 2 saat 40 dakika sürdü.

CHP'den yapılan ilk açıklamada, " Normalleşmeye katkı sağlayacak olumlu bir görüşme oldu." denildi.


Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga; AK Parti, CHP ve MHP'ye gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

"FETÖ mensubu teröristler tarafından cebir ve şiddet kullanmak suretiyle, anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri, meşru Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen, silahlı darbe teşebbüsü milletimizin demokrasisine sahip çıkarak, ortaya koyduğu kahramanca direniş sayesinde engellenmiştir.

"Bu zorbalığa karşı gösterdiği kararlı tutumla, tüm kurumlarımıza çok önemli sorumluluklar yükleyen milletimiz, birlik ve beraberliğimizin en üst düzeyde olması gereken bu kritik dönemde, diğer kuruluşlarımızla birlikte, siyasi partilerimizden de bunun gereğini yerine getirmesini beklemektedir."

Haberin Devamı