Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan nükleer enerji açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23. Dünya enerji kongresinde konuştu. Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Erdoğan'dan nükleer enerji açıklaması!

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Bugün de ülkemizin Afrika'ya yaklaşımımız doğal kaynakları olmamıştır. Mağdur ve mazlum bırakmama anlayışı ile kucaklıyoruz. Afrika'nın imkanlarını Afrikalılarla değerlendiriyoruz.

* Dengeli büyümenin yanı sıra kapsayıcı büyümeyi G20'nin hedeflerinden biri haline getirdik. Enerji sorunu çözülmeden kalkınmadan büyümeden sağlıktan ve ısınmadan bahsedebilmemiz mümkün değil.

Dünyanın kuzeyi zenginlik içinde yaşarken, güneyi en temel ihtiyaçlarından mahrum yaşıyor.

* Türkiye enerjide dışa bağımlı. Enerji talebimiz yüzde 6-8 arasında artıyor. Enerji sepemizi geliştirmeye çalışıyoruz.

* Önem verdiğimiz bir diğer alan da nükleer enerjidir. Türk Akımı Projesi'ne de çalışmalarımız devame diyor. Buna olumlu bakıyoruz.

* Doğu Akdeniz çalışmalarımız da alternatif olarak değerlendiriyoruz.

* Ülkemizin doğalgaz ve enerji ticaret merkezi haline gelmesi için önemli yatırımların arefesindeyiz. Büyük yatırımlar gerçekleştireceğiz

* Avrupa'nın doğalgaz arz güvenliğine de katkı sağlıyoruz.

Haberin Devamı

* Halep'teki küçük bir çocuk ufka baktığında içi umutla dolmalı. Halep'te çocuklar kendilerini hedef alan bombaları görüyor. Gelin hep birlikte gayret sarf edelim. Musul DAEŞ'ten mezhepçilik baskısından kurtulması için birlikte mücadele edelim.

* Milletimizin cesareti sayesinde saldırıyı akamete uğrattık. 241 vatandaşımız şehit oldu. 15 Temmuz darbe giriliminin arkasında FETÖ vardı.

* PKK dün 18 asker ve sivil kardeşimizi şehit etti. Önceki gün Ankara'da saldırı hazırlığındaki PKK2lı yakalanmak üzereyken kendini havaya uçurdu.