Gazete Vatan Logo

Erdoğan: O işi kapattık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Cari açığın yarısını enerji ithalatımız oluşturuyor. Kömürde ithal yok. Bu işi kapattık. Bizim kendi rezervimizi eritmek durumundayız. Cari açığımızı aşağı çekemezsek duman oluruz" diye konuştu

Erdoğan: O işi kapattık

Erdoğan konuşmasında terör olaylarına da değindi ve şunları söyledi; "Şu gerçeğin de elbette farkındayız, karşımızdaki PKK sadece 3-5 bin teröristten ibaret değildir, karşımızdaki DEAŞ sadece belli sayıdaki teröristten ibaret değildir, karşımızdaki FETÖ sadece ortada gözüken hainlerden ibaret değildir, karşımızdaki DHKP-C sadece bünyesindeki birkaç yüz militandan ibaret değildir. Bu örgütlerin tamamının da gerisinde farklı güçler, destekler, projeler vardır."

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* 32 bin megavatın üzerine çıkardık. Bugün açılışını yaptıklarımız tyenilenebilir enerji ile yapılmıştır.

* Çevrecilerin en çok eleştirdikleri kömür ve nükleer enerji santralleri batı ülkeleri kullanıyor. Ülkemizde ne zaman nükleer santral gündeme gelse protestolar başlar.

* Cari açığın yarısını enerji ithalatımız oluşturuyor. Kömürde ithal yok. Bu işi kapattık. Bizim kendi rezervimizi eritmek durumundayız. Cari açığımızı aşağı çekemezsek duman oluruz. Kendi rezervimizi eritmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

Haberin Devamı

* Nükleer santraller konusundaki iki önemli adım attık. Mersin Akkuyu Santrali'ni 2023 yılında devreye almayı planlıyoruz.

* Bu santraller için en az yüzde 80 yerlilik ve 15 yıl AR-GE şartı getiriliyor. Dünyadaki en büyük güneş tarlası için önümüzdeki ay ihaleye çıkılıyor. Bu tesisin yatırım bedeli 1,3 milyar dolar olarak hesaplanıyor. İnşallah bugünlerde yakındır diye düşünüyorum. Aramızda zaten bu kaatları üreten arkadaşlarımız var. Kule zaten problem değil. Bir tek tribün meselesi var. Bu millet onu da üretecektir.

* Su kaynaklarında da çok önemli yatırımlar yaptık. Ülkemizde elektrik üretimine uygun ne kadar su kaynağımız varsa özel sektör eliyle o stratejiyi hayata geçirdik. Eskiden su akar Türk bakar derlerdi şimdi su akar Türk yapar.. buraya geldik. Bu konuda ok ciddi engellemelerle karşılaştık. Yahu bir iş yapın. Elektrik üretirsin gelirler önüne dikilirler. Lafı geldiğinde aydın diye geçinirler. Yahu karanlıktasın! Ne aydınlığı? Ülkemin insanı bu aydınlığı her yede yaşaacaktır.Türkiye terör örgütleriyle hedeflerinden uzaklaştırılmayacak bir ülke.

Haberin Devamı

* Kürt kardeşlerimizin bu terör örgütüne karşı isyanları hepimizden daha fazla

TERÖRLE MÜCADELE

* Terörle mücadele etmek, terör örgütlerinin hakkından gelmek bizim için kolaydır. Fakat şu gerçeğin de elbette farkındayız, karşımızdaki PKK sadece 3-5 bin teröristten ibaret değildir, karşımızdaki DEAŞ sadece belli sayıdaki teröristten ibaret değildir, karşımızdaki FETÖ sadece ortada gözüken hainlerden ibaret değildir, karşımızdaki DHKP-C sadece bünyesindeki birkaç yüz militandan ibaret değildir. Bu örgütlerin tamamının da gerisinde farklı güçler, destekler, projeler vardır.