Gazete Vatan Logo

Erdoğan, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Bursa’ya giderken İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nü havadan inceledi. Proje tamamlandığında İstanbu-İzmir arasının 3.5 saate inmesi bekleniyor.

Erdoğan, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi

Helikopterle Bursa’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nü inceleyecek olması nedeniyle önlemler alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan helikopterin inme olasılığına karşı Diliskelesi Mevkii’nde önlemler alınırken, helikopter pisti hazır tutuldu.

Köprünün denizden incelenmesi olasılığı göz önüne alınarak iki tekne hazır bulunduruldu. Ayrıca güvenlik önlemleri kapsamında bir de hücumbot hazır bekledi.

Saat 13.45 sıralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu helikopter ile bir helikopter gelirken, helikopter köprünün güzergahı boyunca ilerledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nisan ayında ulaşıma açılması planlanan köprüyü havadan incelerken, helikopter daha sonra Bursa yönüne doğru gitti.

İSTANBUL- İZMİR 3.5 SAAT İNECEK

İstanbul-İzmir Otobanı’nın Bursa etabının 2016 yılı içinde hizmete girmesi bekleniyor.İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak dev projeyle, yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlanması planlanıyor.