Gazete Vatan Logo

Erdoğan: İzin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa İnegöl'deki kampüs açılışında konuştu. Erdoğan konuşmasında gündeme dair önemli mesajlar verdi ve Güney sınırımız boyunca bir terör koridoru oluşturmasına izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Ayrıca 'mağduriyet giderilsin' başvuruları ile ilgili de sert konuştu.

Erdoğan: İzin vermeyeceğiz

Erdoğan İnegöl'de halka seslendi. Musul ve Suriye konusunda açıklamalar yapan Erdoğan FETÖ örgütü ile de sert ifadeler kullandı. Erdoğan, Gülen'in umudunun artık tükendiğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"YURT DIŞINA DA ÖRNEK"

* Türkiye'de eğitimde sıkıntı var. Bu külliye hem eğitim verecek hem öğretim verecek. Bünyesinde 4 mesleki ve teknik anadolu liseyle, spor liseleriyle, modern atalyöleri ile amfitiyatrosu ve spor tesisyleriyle İnegöl örnek bir tesise kavuştu. Bu tesis Türkiye'de bir örnek, inşallah yurt dışına da bir örnek. Bu külliyede öğprencilerimiz farklı branşlarda eğitim görecek. Kalifiye personel yetişecek. 6 bin öğrencinin eğitim öğretim alabileceği bir yapı var burada. Bu eserin İnegöl'ümüze, ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.

* 60 milyonluk bu yatırımın neredeyse tamamının bir hayır severimiz tarafımızdan karşılanmıştır. Bu dünyada bir insana ölümünden sonra isminin hayırla yad edileceği bir eser bırakmaktan daha iyi bir şey yoktur.

Haberin Devamı

"TERÖRE RAĞMEN HEDEFLERE YÜRÜYORUZ"

* Durmadan duraksamadan yola devam ediyoruz Teröre rağmen 2023 hedeflerine yürüyoruz. Bir seferberlikle çalışıyoruz. Bizi hedef alan ekonomik tuzaklara rağmen hedeflerimizden sapmadık. Böyle bir başarı ortaya koymak dünyada çok az milletin harcıdır.

"BATI'NIN BÖYLE BİR DERDİ YOK"

* Maruz kaldığımız bunca ihanete rağmen kararlılığımızı asla kaybetmedik. Bizim yaşadığımız hadiseleri onda birini yaşamayanların ne hale düştüklerini biliyoruz. Birkaç mülteci kapılarına dayandıklarında savunucusu oldukları duyguları nasıl ayakalr altına aldığına gördük. Bu insanları o bombalara teslim edemeyiz. Batı'nın böyle bir derdi var mı? Yok. Veren el alan elden hayırlıdır dedik. Burada hep beraber bir şey söyleyeceğiz. Bizi buraya getiren nedir; tek millet, tek bayrak, tek vatan... Bu değerlere sahip olan millet ne bölünür ne yıkılır. Artık terör eylemi olduktan sonra değil, olmadan o bataklığı kurutacağız. Şehit veriyoruz...

* Batı birçok ülke yabancı düşmanı partilerin kontrolüne girme tehlikesiyle karşı karşıya.Suriye'de 600 bin kişi devlet terörünün kurbanı oldu. 600 bine yakın insan ölmüş ses çıkarmıyorsunuz, PYD'li teröristler ölünce konuşuyorsunuz. Bunların üzerine gideceğiz! Şehitlerimizin Yasin Börü'nün de kanı yerde kalmayacak. Parlamentodan idam geçerse ben buna cumhurbaşkanı olarak onayımı veririm. Sizden mi izin alacağız? 10 binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak?

Haberin Devamı

"MİSAK-I MİLLİ DEYİNCE KIZIYORLAR"

* Suriye'de 12 milyondan fazla Suriyeli evini köyünü terk etti. Halep gibi geçmişte bize ait olan toprakalr yıkıldı. Hastaneler enkaza döndü. Aynı şekilde Irak'ın kadim şehirleri, Kerkük, Halep bizimdi. Şimdi ben Misak-ı Milli deyince kızıyorlar. Ben tarih dersi veriyorum. Niye birileri rahatsız oluyor. Biz milliyiz, biz yerliyiz farkımız bu. 2003'ten bu yana izlenen yanlış politikalar sebebiyle bölge ölüm tarlalarına dönüştü. Peki Batılı ülkeler bu güne kadar Irak için Suriye için ne yaptılar? Kendileri bir şey yapmadığı gibi bizim gibi yardımcı olmak isteyenleri de engellediler.

Haberin Devamı

* Suriye'de terörin terörle temizlenmeyeceğini söyledik. Türkiye'yi uzak tutmak ve çıkacak faturayı da üzerimize yıkmak istiyorlar. Artık müsade etmeyeceğiz. Sahada ve masada olmak için ne gerekiryorsa onu yapıyoruz, onu yapacağız. Güney sınırımız boyunca bir terör koridoru oluşturmasına izin vermeyeceğiz.

"RAKKA'DA DA DAEŞ İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ"

* Cerablus, Dabık kararlılığımızın göstergesidir. Gençler, Dabık'la ilgili Mercidabık'ı okuyun, daha iyi anlarsınız. Şimdi El Bab. 'Oraya inmeyin' diyorlar. Koalisyon güçleri beraber olmaya hazırlarsa Rakka'da da DAEŞ için gerekeni yapacağız. Ama terör örgütlerini yanımıza almayacağız. Bunları da kendileri işle konuşuyoruz. Irak'ın göz göre göre meshep temelli bir savaşa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz.

" 1 DOLARA VATANI SATAN İNSAN MÜSETTESİ OLMADINIZ"

* Sizler o gece öz yurdunuzda parya olmayacağınızı, 1 dolara vatanını satan insan müsvettesi olmadığınızı gösterdiniz. FETÖ ihanet çetesine caddeleri dar ettiniz. Ülkenize, demokrasinize namerdin elini dokundurmadınız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Haberin Devamı

"HANGİ YÜZLE SÖYLÜYORSUNUZ?"

* Mağduriyetim giderilsin diye başvuranlar var. Sen ne diyorsun? Benim 241 şehidimin 2194 gazimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? İnsan biraz edep eder, hangi yüzle bunu söylüyorsunuz. Arkadaşlarıma şunu söylüyoruz: Hukuk içinde adil bir şekilde kararınızı verin. Bütün bu başvurular, bunlar hakkında yapılanların sayısı devam edecek. Yeniden ülkemizi inşa ve ihya etmeye mecburuz. Dilekçelerin hepsi sanki tek bir kalemden çıkmış. Bunlar yok haysiyetsiz. Hala buna devam ediyorlar. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet.

* FETÖ'nün tüm ayak oyunlarına rağmen, umudunun tükendiğini biliyorum. Devletin kılı kırk yararak yürüttüğü mücadeleyi sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Bu örgüt giderek sapkınlaşan anlayışıyla inancımıza tehdit. Adam kendini mehdi ilan ediyor. Bu tür hastalıklı yapıların bir daha toplumumuza sirayet etmemesi için gerekli tedbirler alınıyor.